Πέρασε στα πέναλτι από την κόλαση της Πόλης!

Η Μπεσίκτας κατάφερε με το 2-1 να στείλει το ματς με την Λιόν στην παράταση, όμως οι Γάλλοι άντεξαν στην καυτή έδρα των Τούρκων και άρπαξαν την πρόκριση στα πέναλτι με ήρωα τον γκολκίπερ Λόπες και τον Γκοναλόν που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι (6-7)

Το επεισοδιακό ματς στη Λιόν βρήκε στο φινάλε νικήτρια τη γαλλική ομάδα με 2-1, με την Μπεσίκτας στη ρεβάνς να κάνει... κόλαση την Vodafone Arena για την πρόκριση.

Στο 27΄ ο Ταλίσκα με υπέροχο σουτ από τo ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ για τους Τούρκους του, όμως η απάντηση της Λιόν ήρθε άμεσα και συγκεκριμένα στο 34΄ όταν ο Λακαζέτ από την ασίστ του Γκοναλόν πέρασε την μπάλα πάνω από τον Φάμπρι για το 1-1.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο με τον ίδιο τρόπο μπήκε η Μπεσίκτας και στην επανάληψη. Η κεφαλιά του Ταλίσκα στο 58΄ έβαλε και πάλι μπροστά την Μπεσίκτας με 2-1 και την Λιόν να ψάχνει και πάλι ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση. Ο Λακαζέτ είχε δοκάρι και στο 90΄ για να... σκοτώσει τους Τούρκους και ακόμη ένα ματς (σ.σ. το τρίτο της βραδιάς) πήγε στην παράταση.

Γκολ στα δύο ημίχρονο της παράτασης δεν μπήκε και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι. Οι δύο ομάδες ήταν απόλυτα εύστοχες μέχρι και το 6ο τους πέναλτι (6-6).

Τότε ο Λόπες έπιασε το πέναλτι του Τόσιτσ, με την Λιόν να έχει την ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση με τον Ζαλέτ όμως εκείνος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ο Λόπες έπιασε και το πέναλτι του Μίτροβιτς, αλλά αυτή τη φορά οι Γάλλοι δεν πέταξαν το δώρο. Ο Γκοναλόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και οι Λιονέ πανηγύρισαν την πρόκριση μέσα στην Πόλη.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (πρώτα η Μπεσίκτας)
Μπάμπελ    1-0
Φεκίρ        1-1
Τοσούν    2-1
Τολισό        2-2
Χάτσινσον    3-2
Γκεζάλ        3-3
Αρσλάν    4-3
Ρίμπους    4-4
Ταλίσκα    5-4
Βαλμπουενά    5-5
Ουισάλ    6-5
Ντιακαμπί    6-6
Τόσιτς        6-6 (απόκρουση)
Ζαλέ        6-6 (άουτ)
Μίτροβιτς    6-6 (απόκρουση)
Γκοναλόν    6-7