Πήρε αυτό που ήθελε... (βίντεο)

Τα εύσημα στον μικρό! Με τον Μάρκους Ράσφορντ και την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε τον τρόπο να περάσει από το «Μπαλαϊδος» και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Θέλτα (1-0).

Με τον Πολ Πογκμπά και πάλι στο αρχικό σχήμα, με τον Γάλλο να προσφέρει με την εμπειρία και το ταλέντο του στον τομέα των μεταβιβάσεων, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να βρει το παιχνίδι της όμως -όπως και η Θέλτα- έδειχνε αρκετά κρύα στην έναρξη. Η πρώτη σημαντική στιγμή σε ένα «άτσαλο» ματς ήρθε για την ομάδα του Μπίγο λίγο πριν το πρώτο τέταρτο, με τον Ερίκ Μπαϊγί να υποπίπτει σε σφάλμα, με κακό υπολογισμό στο γέμισμα προς την περιοχή και το πεδίο δράσης του, και να δίνει την ευκαιρία στον Βας να δώσει ένα ονειρεμένο προβάδισμα με τον Ρομέρο εξουδετερωμένο. Αλλά η τελική ήταν εκτός στόχου.
 
Η προαναφερθείσα φάση ξύπνησε τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, οι οποίοι άρχισαν σιγά-σιγά να οργανώνουν λίγο καλύτερα το παιχνίδι τους, για να φτάσει το 21' και η πρώτη μεγάλη στιγμή για εκείνους. Ο ορεξάτος σε όλο το ματς, Μάρκους Ράσφορντ, ζάλισε τον προσσωπικό του αντίπαλο εκτός περιοχής και εξαπέλυσε ένα σουτ που κανονικά έπρεπε να πάει μέσα, αλλά ο Σέρχιο Άλβαρεθ πέταξε στο αριστερό του «Γ» για να το στείλει κόρνερ. Μετά από κάτι... χαζοευκαιρίες, ήρθε μία ακόμη μεγάλη στιγμή για τους «κόκκινους διαβόλους», όμως ο Ενρίκ Μχιταριάν δεν μπόρεσε να πιστώσει την ασίστ στον Πογκμπά αν και βλέποντας τη φάση πολλοί σηκώθηκαν για να ξεκινήσουν τους πανηγυρισμούς. «Sitter» έχασε και ο Τζέσι Λίνγκαρντ ένα πεντάλεπτο πριν το σφύριγμα για το ημίχρονο, το οποίο έκλεισε χωρίς σκορ.
 
Το ματς έδειχνε πως θα είναι ένα σαν αυτά στα οποία η Γιουνάιτεντ δεν απειλείται πέραν του φυσιολογικού, δεν δημιουργεί ιδιαιτέρως αλλά και χάνει τις κλασσικές ευκαιρίες που φτιάχνει, για να έρθει και μία της Θέλτα να της υπενθυμίσει πως πρέπει να κάνει κάτι καλύτερο. Αφού λοιπόν ο δραστήριος Σίστο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρήγμα στα μετόπισθεν της αγγλικής ομάδας, ήρθε ο Ράσφορντ και να κάνει εν τέλει τη διαφορά. Ο πιτσιρικάς επιθετικός στήθηκε μαζί με τον Μπλιντ πάνω από την μπάλα σε φάουλ έξω από την περιοχή κι αφού ο Ολλανδός μπέρδεψε τον Άλβαρεθ (σ.σ άλλαξε βηματισμό στο τρέξιμο προς την μπάλα για το «ψεύτικο» σουτ), πέτυχε το 19ο γκολ του με τη φανέλα της ομάδας που τον αναδεικνύει, μόλις το πρώτο εκτός περιοχής, με αριστουργηματική εκτέλεση.

Στα λεπτά που απέμειναν, στις περιπτώσεις άξιες αναφοράς, ο Ιάγο Άσπας αστόχησε και δεν πλήγωσε την μισητή αντίπαλο της παλιάς του ομάδας, Λίβερπουλ, ενώ ο Μαρουάν Φελαϊνί θα μπορούσε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα εάν ο διαιτητής ήταν λίγο πιο αυστηρός. Δεν πέρασε αναίμακτα ο ημιτελικός για τον Μουρίνιο, που είδε τον Γιανγκ να αντικαθίσταται τραυματίας από τον Κρις Σμόλινγκ, ο οποίος έγινε διαθέσιμος πριν λίγες ώρες.

Θέλτα: Άλβαρεθ, Μάγιο (90' Μποβού), Καμπράλ, Ρονκάλια, Χόνι, Βας (74' Χοθαμπέθ), Ραντόια,  Πάμπλο Ερνάντεθ, Άσπας, Σίστο, Γκιντέτι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπαϊγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ, Πογκμπά, Μχιταριάν (78' Γιανγκ - 89' Σμόλινγκ), Ράσφορντ (80' Μαρσιάλ)