Άγιαξ-Γιουνάιτεντ: Το 'ξερες;

Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνουν ραντεβού στον μεγάλο τελικό του Europa League και το Gazzetta δίνει 10 ασίστ για τους δύο αντιπάλους.

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Τα μωρά του Άγιαξ επιστρέφουν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια και από εκείνη την σπουδαία ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ, την ώρα που η ακριβοθώρητη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο ψάχνει το τελευταίο τρόπαιο που λείπει από την συλλογή της και παράλληλα την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Μεγάλος απών ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία με την φανέλα του Άγιαξ. 

Το μεγάλο ματς πλησιάζει και το gazzetta.gr σας βάζει σε κλίμα τελικού, παρουσιάζοντας δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση! 

Απόλυτη ισορροπία. Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αγιαξ θα αναμετρηθούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τους δύο γίγαντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να μετράνε από δύο νίκες. To Άγιαξ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στα ματς του Κουπονιού με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! Ο άσος προσφέρεται στο 4.75, το x στο 3.50 και το διπλό στο 1.80.

Το κίνητρο. Το Europa League είναι το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την τροπαιοθήκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ώρα που ο Άγιαξ έχει στο παλμαρέ του όλους τους τους τίτλους που κυκλοφορούν.

Το ρεκόρ του Κάρικ. Ο Μίκαελ Κάρικ εφόσον αγωνιστεί στον τελικό και κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει ο γηραιότερος νικητής της διοργάνωσης σε ηλικία 35 ετών και 300 ημερών ξεπερνώντας τον Φρανκ Λάμπαρντ ο οποίος είχε κατακτήσει το τρόπαιο με την Τσέλσι σε ηλικία 34 ετών και 329 ημερών.

Γράφει ιστορία. Εάν ο Άγιαξ κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει ο μοναδικός σύλλογος που θα έχει κερδίσει τις δύο μεγάλες διοργανώσεις της UEFA και με τις δύο μορφές της, αφού έχει κατακτήσει τόσο το Κύπελλο Πρωταθλητριών όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ήδη έχει κερδίσει το παλιό Κύπελλο UEFA. Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ έχει μπει στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ομάδων! Η πιθανότητα να σκοράρει πρώτος στο ματς προσφέρει 7.00 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ.  

Ο απόλυτος νικητής. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο έχει κατακτήσει στο παρελθόν την διοργάνωση με την Πόρτο, ενώ μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους τελικούς. 

Το κοινό στοιχείο. Ο νυν άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντάλεϊ Μπλιντ είναι δηλωμένος οπαδός του Άγιαξ έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από τον «Αίαντα» σε ηλικία επτά ετών. 

Ο μεγάλος απών του τελικού και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία με την φανέλα του Άγιαξ επί μια τριετία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ποντάρει στην έξοδο στο Champions League μέσω της κατάκτησης του Europa. Η πιθανότητα να νικά από ημίχρονο προσφέρει 2.75 στο Κουπόνι Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ.

Οικογενειακή κατάσταση. Ο Τζάστιν Κλάιφερτ του Άγιαξ είναι γιος της παλιάς δόξας της ολλανδικής ομάδας, Πάτρικ Κλάιφερτ, και εφόσον σκοράρει θα γράψει ιστορία, αφού θα γίνει η πρώτη οικογένεια που θα έχει σκοράρει σε δύο τελικούς.

Σημαδιακή ημέρα. Ο τελικός θα διεξαχθεί σε μια σημαδιακή ημέρα για τον Άγιαξ αφού ακριβώς 22 χρόνια πριν  στις 24 Μαΐου του 1995 η ομάδα του Άμστερνταμ είχε νικήσει με 1-0 την Μίλαν στον τελικό του Champions League. 

Έγραψε ιστορία. Ο Άγιαξ είναι η πρώτη ολλανδική ομάδα που φτάνει σε τελικό Europa League αφού οι προηγούμενες συμμετοχές ήταν με την ονομασία Κύπελλο UEFA.