«Μπορούμε να αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ»

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή του στην Τούμπα με τα χρώματα της Έστερσουντ, ενώ ισχυρίστηκε πως η σουηδική ομάδα μπορεί να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ

Η σουηδική Έστερσουντ μέχρι το 2012 μετείχε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

To 2016 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα «μεγάλα σαλόνια» του σουηδικού ποδοσφαίρου, ενώ πριν από μερικούς μήνες αναδείχθηκε Κυπελλούχος Σουηδίας συντρίβοντας στον τελικό την Νόρκεπινγκ.

Ο Ίγκορ Τούντορ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ στις 18 Ιουνίου 2015 και 1,5 μήνα αργότερα ο «Δικέφαλος» ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον ομογενή στόπερ Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου, καθώς ο τελευταίος δεν βρήκε θέση στα πλάνα του Κροάτη τεχνικού.

Κάθε εμπόδιο για καλό όπως αποδείχθηκε για τον Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος υπέγραψε άμεσα στην ανερχόμενη δύναμη του σουηδικού ποδοσφαίρου Έστερσουντ.

Ο Ελληνοσουηδός στόπερ έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για την ομάδα του Γκρείαμ Πότερ κάτι που φάνηκε και στα ματς για τον Β΄ Γύρο του Europa League κόντρα στην Γαλατασαράι.

Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός πως πρόσφατα βρέθηκε στα ραντάρ της Σουόνσι.

Η κληρωτίδα είχε κέφια φέρνοντας την Έστερσουντ μετά την Γαλατασαράι του Ίγκορ Τούντορ και απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για τις νέες μονομαχίες που περιμένουν την ομάδα του απέναντι στον «Δικέφαλο»

«Είμαι χαρούμενος που θα επιστρέψω στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα του.

Με την Έστερσουντ ζούμε το δικό μας όνειρο, το δικό μας ποδοσφαιρικό παραμύθι. Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, πρόκειται για μια δύσκολο κλήρωση, όμως πιστεύω πως μπορούμε να προκριθούμε.

Εδώ που φτάσαμε ο στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Τα καταφέραμε κόντρα στη Γαλατασαράι και το ίδιο θα προσπαθήσουμε και τώρα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ».