Πεντάρα η Μίλαν στην Αούστρια! (βίντεο)

Η... φιλαρμονική του Βιντσέντζο Μοντέλα έδωσε ρεσιτάλ στην πρωτεύουσα της Αυστρίας και η Μίλαν με χατ-τρικ του Αντρέ Σίλβα πέρασε με 1-5 από την Βιέννη, στον όμιλο που συμμετέχει η ΑΕΚ.

Μερικές μέρες μετά την πολύ βαριά ήττα από την Λάτσιο (4-1) στην Serie A, οι Rossoneri είχαν ανάγκη μια καλή εμφάνιση και νίκη και την πέτυχαν στο Europa League εκτός έδρας με την Αούστρια. Ο Μοντέλα άλλαξε το 4-3-3 του Olimpico με 3-5-2 και οι παίκτες του έκαναν κομμάτια τη γνωστή προβληματική άμυνα του club της Βιέννης με 1-5 ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στον όμιλο. Χατ-τρικ σημείωσε ο Πορτογάλος επιθετικός των επτά φορές πρωταθλητών Ευρώπης, Αντρέ Σίλβα, ο οποίος έγινε ο πρώτος μετά τον Ρικάρντο Κακά [2006] που πετυχαίνει κάτι ανάλογο.

Ντοναρούμα στο Νο1, Μπονούτσι-Ρομανιόλι-Ζαπάτα 3άδα στην άμυνα, Αμπάτε [δεξιά], Αντονέλι [αριστερά] μπακ-χαφ, Μπίλια, Κεσί, Τσαλχάνογλου τριπλέτα στο κέντρου και στην επίθεση Αντρέ Σίλβα, Κάλινιτς επέλεξε ο allenatore των Rossoneri, που έκαναν από νωρίς το ματς να μην χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Στο 7' ο Κάλινιτς πήρε και έδωσε στον Τσαλχάνογλου που με φωτοβολίδα στο παραθυράκι έγραψε το 0-1 και στο 10' πήρε με τάκλιν-μάζεμα της μπάλας στον Σίλβα που πλάσαρε όμορφα για το 0-2. Το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει και στο 20' ο Πορτογάλος επιθετικός έφυγε στο όριο από πάσα του Τούρκου playmaker τελειώνοντας σωστά για το 0-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην πρώτη φάση της επανάληψης [47'] οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπόρκοβιτς ύστερα από κόρνερ, όμως αυτό δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι στο ματς καθώς η Μίλαν δεν άργησε να κάνει το ματς ένα μικρό party. Στο 56' ο Φρανκ Κεσί έδωσε στον Σίλβα [ήταν σε θέση οφσάιντ] και ο 22χρονος τελείωσε σωστά τη φάση ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ. Το τελικό 1-5, πριν η Μίλαν αφήσει το πόδι από το γκάζι, πέτυχε ο Σούσο. Ο Ισπανός εξτρέμ πέρασε σαν αλλαγή στο ματς στο 62' και στο επόμενο λεπτό με μακρινό σουτ το οποίο πήρε μικρή κόντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάτζικιτς διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Χάτζικιτς, Βέστερμαν (42' Μπόρκοβιτς) (Γκλουχάκιβιτς), Κλάιν, Μαρτσίνκο, Μοχάμεντ, Χόλτσχάουζερ, Σέρμπεστ, Πρόκοπ, Γιν-Χιούν Λι (74' Ντε Πάουλα), Φελίπε Πιρές, Μόνσαϊν.

Μίλαν (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ζαπάτα, Μπονούτσι, Ρομανιόλι (74' Μουσάκιο), Αμπάτε, Αντονέλι, Μπίλια, Κεσί (62' Μποναβεντούρα), Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα, Κάλινιτς (62' Σούσο)