Πρώτη με... σχετική άνεση

Το δύο στα δύο έκανε στη Λευκωρωσία η Άρσεναλ επικρατώντας της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με σκορ 4-2. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ «καμαρώνει» καθήμενη στην πρώτη θέση του όδγοου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με έξι βαθμούς. Τα 100 γκολ με τη φανέλα του συλλόγου σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε ο Ολιβιέ Ζιρού.


 
Με τους Θίο Γουόλκοτ και Τζακ Γουίλσιρ να βρίσκονται σε εκπληκτική μέρα, το λονδρέζικο συγκρότημα διατήρησε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο της αναμέτρησης, με κάποια νεκρά δεκάλεπτα κατά τη διάρκεια των οποίων παρατηρήθηκε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Οι δύο άσοι «προειδοποίησαν» στο 8ο λεπτό, όταν ο πρώτος έβγαλε σε θέση βολής τον δεύτερο, με το πλασέ ωστόσο να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας τον γηπεδούχων.

Ένα λεπτό αργότερα οι δυο τους ξαναχτύπησαν και αφού ο Γουίλσιρ έπαιξε τον ένα-δύο με τον Ζιρού, σέντραρε στο Γουόλκοτ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια (κεφαλιά-απόκρουση-σουτ) έστειλε την μπάλα για πρώτη φορά στα αντίπαλα δίχτυα.

Η δεύτερη ήρθε με κάπως πιο εύκολο τρόπο καθώς ο Σερμπίτσκι αποφάσισε να «τροφοδοτήσει» τον σκόρερ του πρώτου τέρματος, ο οποίος με τη σειρά του δεν χαρίστηκε και έγραψε το όνομά του για δεύτερη φορά στον φωτεινό πίνακα.

Στο 25’ ο Χόλντινγκ ήταν αυτός που εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Μερτεζάκερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και «έγραψε» με δεξί πλασέ το 3-0, πριν οι γηπεδούχοι απαντήσουν με μια εκπληκτική κεφαλιά του Ιβάνιτς, ο οποίος... ξεσήκωσε για πρώτη φορά τους οπαδούς των Λευκορώσων.

Η ΜΠΑΤΕ βρέθηκε από εκείνο το σημείο και έπειτα κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, με τον Οσπίνα ωστόσο να δειχνει σε ετοιμότητα ενώ και η Άρσεναλ απείλησε άλλες δύο φορές έως την ανάπαυλα με τους σκόρερ (Γουόλκοτ-Χόλντινγκ) να αστοχούν υπό καλές προϋποθέσεις.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 49ο λεπτό. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ντάνιελ Στεφάνσκι καταλόγισε ένα αν μη τι άλλο… περίεργο πέναλτι, με τον Πολωνό ρέφερι να βλέπει τράβηγμα στον Μουσταφί. Ο Ζιρού ανέλαβε την εκτέλεση, σημείωσε το 4-1 και έφτασε τα 100 προσωπικά τέρματα με τη φανέλα του συλλόγου.

Στο 62ο λεπτό ωστόσο οι γηπεδούχοι μείωσαν ξανά με κοντινό σουτ του Γκόρντετσουκ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Οσπίνα στην κεφαλιά του Ιβάνιτς, ο οποίος πραγματοποίησε ένα ομολογουμένως εξαιρετικό παιχνίδι.

Από εκεί και στο εξής η Άρσεναλ έδειξε αρκετές φορές να αναζητά την αυτοσυγκέντρωσή της στο παιχνίδι, επιτρέποντας στον αντίπαλο να απειλήσει ουκ ολίγες φορές, χωρίς ωστόσο η αγγλική πλευρά να πληρώσει τη χαλαρότητά της έως το τέλος της αναμέτρησης.