Δύσκολα την Ριέκα η Μίλαν!

Η Μίλαν υποδέχτηκε την Ριέκα στο «Σαν Σίρο» στο έτερο ματς του ομίλου της ΑΕΚ και λίγο έλειψε να... πάθει ανακοπή, με τους Κροάτες να ισοφαρίζουν σε 2-2 λίγο πριν τη λήξη και εν τέλει τους «ροσονέρι» να παίρνουν την νίκη (3-2) με τον Κουτρόνε να βάζει το νικητήριο γκολ!

Η εκτός έδρας ήττα από την Σαμπντόρια στη Seria A, δεν ξύπνησε επαρκώς τους Μιλανέζους που τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους πρωταθλητές Κροατίας στο «Σαν Σίρο». Σε ένα παιχνίδι με αρκετά καλά ρυθμό, 5 γκολ και ανατροπές, οι Ιταλοί κατάφεραν τελικά, έστω στην εκπνοή να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι Κροάτες κοίταξαν κατάματα τους Ιταλούς, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 λίγο πριν τη λήξη με τους Μάξγουελ Ακόστι και Ελέζ (πέναλτι), αλλά ο Κουτρόνε έδωσε το... φιλί της ζωής και το τρίποντο της νίκης στην ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα. 

Πιο αναλυτικά, στο 14ο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, με σκόρερ τον... συνήθη ύποπτο Αντρέ Σίλβα ο οποίος με όμορφη ατομική ενέργεια και πλασέ μέσα στην περιοχή έκανε το 1-0 σκοράροντας το 4ο προσωπικό του γκολ στις δύο αναμετρήσεις της Μίλαν στους ομίλους του Europa League. Σε λιγότερο από 10 λεπτά οι «ροσονέρι» έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με την κεφαλιά του Χακάν Τσαλχάνογλου να περνάει άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το εύθραυστο 1-0 υπέρ της Μίλαν. 

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έκαναν γρήγορα - γρήγορα το 2-0 με τον Ματέο Μουσάτσιο στο 53' ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την «ροσονέρα» φανέλα! Ενώ το αμέσως επόμενο λεπτό ο Πατρίκ Κουτρόνε έκανε ένα δυνατό σουτ που έξυσε θαρρείς το δοκάρι της εστίας του Αντρέι Πρσκάλο. 

Από εκεί και πέρα η Ριέκα έδειξε τα δόντια της. Είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 69' με το σουτ του Λέοναρντ Ζούτα να διώχνει ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα σε κόρνερ. Στο 84' μείωσε (2-1) με τον Ακόστι που πρόλαβε την... αναποφάσιστη έξοδο του πορτιέρο των «ροσονέρι». Στο 90' ήρθε και η ισοφάριση με τον Ελέζ από τα 11 βήματα. 

Η Μίλαν, όμως, παρά την ψυχρολουσία με όμορφη συνεργασία των Φάμπιο Μπορίνι (ασίστ) - Πατρίκ Κουτρόνε έκανε την ανατροπή και διαμόρφωσε το τελικό 3-2 πηγαίνοντας από την κόλαση στον παράδεισο.