Τρία στα τρία με ΓΚΟΛάρα Ζιρού (βίντεο)

Με τον Ολιβιέ Ζιρού να «γράφει» το γκολ της αγωνιστικής (τουλάχιστον) «δραπέτευσε» η Άρσεναλ με σκορ 1-0 από το Βελιγράδι, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς στον 8ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτη φορά ανέπαφη η εστία του λονδρέζικου συλλόγου σε εκτός έδρας αγώνα της διοργάνωσης από το 1981 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

 Χωρίς προσανατολισμό εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι μπορεί να βρήκαν πρώτοι τη μεγάλη φάση με το πλασέ του Γουόλκοτ (15’), ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκαναν συνεχώς αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Η ομάδα του Βλάντα Μιλόγεβιτς βρήκε δύο απαντήσεις επί της απειλής των «Άγγλων» μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η πρώτη ήρθε στο 26’ με τον Μπαοκί να βρίσκει με κεφαλιά το δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κρίστισιτς και η δεύτερη τέσσερα λεπτά αργότερα, με τον Ράντονιτς να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα,με τα δύο απανωτά σουτ που επιχείρησε να σταματούν στους Πίτερ Τσεχ και Νέλσον αντίστοιχα.

Οι «κανονιέρδηες» εισήλθαν πολύ πιο… ζωηροί στις αρχές του δεύτερου μέρους, αφού με πρωταγωνιστή τον Νέλσον απείλησαν τρεις φορές μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Ο νεαρός άσος βρήκε με αξιώσεις τους Ζιρού και Γουόλκοτ εντός περιοχής, τα σουτ ωστόσο που επιχειρήθηκαν δεν ανησύχησαν ενώ στη συνέχεια δοκίμασε ο ίδιος την τύχη του, με το σουτ να σταματά στα χέρια του Μποργιάν πριν καταλήξει στην κλειστή γωνία των Σέρβων.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έδειχνε να πέφτει, με την επόμενη αξιοσημείωτη φάση να έρχεται στο 80ο λεπτό, όταν ο διαιτητής του αγώνα αποφάσισε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ρόντιτς. Απόφαση που και με τη βοήθεια ενός ριπλέι μοιάζει κάπως υπερβολική…

Στο 85’ η πλάστιγγα έμελλε να γύρει ολοκληρωτικά υπέρ της Άρσεναλ, με τρόπο που θα «διαφημίζεται» για πολύ καιρό στα «highlights» της διοργάνωσης. Γουόλκοτ και Γουίλσιρ έπαιξαν με μαγικό τρόπο το ένα-δύο εντός της μεγάλης περιοχής, πριν η μπάλα καταλήξει στον Ζιρού, ο οποίος με παγκόσμιας κλάσης τελείωμα-ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο παράθυρο της εστίας των Σέρβων. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ που αναμειγνύεται ο Γάλλος επιθετικός στα τελευταία οκτώ παιχνίδια που ξεκινά ως βασικός σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση της Άρσεναλ, η οποία βρίσκεται πλέον με το ενάμιση πόδι στους 32 της διοργάνωσης.

Ερυθρός Αστέρας: Μποργιάν, Στόικοβιτς, Λε Ταλέκ, Σάβιτς (65’ Μπάμπιτς), Ρόντιτς, Νόναλντ, Κρίστιτσιτς, Σρνιτς (83’ Κόμπελιτς), Κανγκά, Ράντονιτς, Μποακί (80’ Πέσιτς)

Άρσεναλ: Τσεχ, Ντεμπισί, Ελνένι, Χόλντινγκ, Κοκλέν (90' Σιφ), Γουίλοκ (89' ΜακΓκουέιν), Νέλσον, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γουόλκοτ, Γουίλσιρ, Ζιρού