ΔΙΠΛΟ στο «Γκούντισον Παρκ» η Λυών (βίντεο)

Χωρίς νίκη στο θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ παρέμεινε η Έβερτον, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 2-1 από τη Λυών για την τρίτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου. Φεκίρ με πέναλτι (6’) και Τραορέ με τακουνάκι (75’) τα γκολ για τους νικητές. Ο Γουίλιαμς το τέρμα των γηπεδούχων, με τον Ουαλό να προκαλεί χωρίς λόγο σύρραξη λίγα λεπτά νωρίτερα γλιτώνοντας την κόκκινη κάρτα.
 
Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φεκίρ στο έκτο μόλις λεπτό της συνάντησης κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Χόλγκεϊτ ήταν αυτός που υπέπεσε στο αξιόποινο μαρκάρισμα πάνω στον Μάρσαλ, με τον Πίκφοντ να αδυνατεί στη συνέχεια να αποσοβήσει την εκτέλεση που κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Η Έβερτον δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει επιθετικά και αν εξαιρέσει κανείς το σουτ που επιχείρησε ο Βλάσιτς στο 17ο λεπτό (σ.σ. πάνω από τα δοκάρια), μόνον οι Ντέιβις-Μιραλάς ξεσήκωσαν πραγματικά τους οπαδούς των «ζαχαρωτών» στο 32’, με τον Βέλγο ωστόσο να μην νικά τον Λόπες από πολύ κοντά.

Σημαντική και η επέμβαση του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στο σουτ του Κλάασεν λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα (37’), το χτύπημα φάουλ του Ντεπάι κόντραρε στο κεφάλι Ντέιβις βρίσκοντας τη συνέχεια τη συμβολή των δοκών ενώ τo ημίχρονο έφτανε προς το τέλος του υιοθετώντας έναν γρήγορο ρυθμό και εκατέρωθεν σημαντικές στιγμές.

Παρόμοιο το σκηνικό και με την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον νεοεισελθόντα Λούκμαν παραλίγο να ισοφαρίσει όταν ύστερα από κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν δεν κατάφερε να νικήσει με προβολή τον Λόπες. Στο 52’ η Λυών ωστόσο δήλωσε ξανά παρούσα, όταν η κάθετη του Αουάρ βρήκε τον  Μαολιντά, το πλασέ του οποίου ανακόπηκε από τον Σνάιτερλεν πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Και αφού ο Γουίλιαμς δεν αποβλήθηκε για τη «φαεινή» του ιδέα να πετάξει με σπρώξιμο τον Λόπες στις πινακίδες την ώρα που ο δεύτερος βρισκόταν στον αέρα μαζεύοντας την μπάλα στο 63΄, κατάφερε στη συνέχεια να ισοφαρίσει με καρφωτή κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρτσον.

Τα στημένα του Ισλανδού έμελλε να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη γαλλική άμυνα, αφού στο 72' ένα ακόμη χτύπημα του διεθνούς άσου βρήκε το δοκάρι αλλά οι «Γάλλοι» ήταν αυτοί που βρήκαν και πάλι το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, με τον Τραορέ να στέλνει με τακουνάκι και περίσσια ψυχραιμία την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ και τον Ρόναλντ Κούναν για «τελικό» με την Άρσεναλ την ερχόμενη Κυριακή (22/10).

Έβερτον: Πίκφορντ, Μαρτίνα, Κιν, Γουίλιαμς, Χόλγκεϊτ, Κλάασεν (45’ Λούκμαν), Σνάιντερλεν (57’ Σίγκουρτσον), Ντέιβις, Βλάσιτς, Μιραλάς (68’ Ραμίρεζ), Κάλβερτ-Λιούιν

Λυών: Λόπες, Τετέ, Μαρτσέλο, Ντιακαμπί, Μαρσάλ, Τουσάρ, Αουάρ, Τραορέ, Φεκίρ (61’ Φερί ), Ντεπάι (89’ Εντομπελέ), Μαολιντά (71’ Κορνέτ)