Ανατροπή και πρόκριση για τη Βιγιαρεάλ (βίντεο)

Η Βιγιαρεάλ πήρε σπουδαίο «διπλό» με ανατροπή επί της Αστάνα (2-3) και προκρίθηκε στους "32" του Europa League. Η Αστάνα θα παίξει για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική εναντίον της Σλάβια Πράγας.

Η Αστάνα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, έχοντας αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, και τα κατάφερε τελικά στο 22ο λεπτό, με «βολίδα» του 28χρονου Κονγκολέζου διεθνή, Τζούνιορ Καμπανανγκα έξω από την περιοχή. 

Η ομάδα του Χαβίερ Καγίεχα ανέβασε τον ρυθμό της και κατάφερε τα ισοφαρίσει στο 39', όταν μετά από πολύ ωραία αντεπίθεση και υποδειγματική ασίστ του Κάρλος Μπακα, ο ταλαντούχος εξτρέμ, Ντάνι Ράμπα, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των Αζέρων και έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ είχε την υπεροχή από την αρχή και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να σκοράρει στο 65' με ωραίο πλασέ, μόλις πέντε λεπτά μετά την εισοδό του στην αναμέτρηση. 

Η Αστάνα είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει, με τον Τζούνιορ Καμπανάνγκα να είναι μόνιμη απειλή για την εστία των Ισπανών, χωρίς όμως να καταφέρει και στο τέλος το πλήρωσε, αφού ο Σεντρίκ Μπακαμπού, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα πέτυχε το 1-3. Δύο λεπτά πριν το τέλος, η ομάδα του Στανιμίρ Στόιλοφ
μείωσε το σκορ στο τελικό 2-3, με τον Γκανέζο επιθετικό, Πάτρικ Τβουμάσι, το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Βιγιαρεάλ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League ως πρώτη του ομίλου, ενώ η Αστάνα θα παίξει απέναντι στην Σλάβια Πράγας την τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση.

Η βαθμολογία του Α ομίλου

Επόμενη αγωνιστική (7/12)

Σλάβια Πράγας - Αστάνα

Βιγιαρεάλ - Μακάμπι Τελ Αβίβ