ΠΕΝΤΑΡΑ η Αταλάντα μέσα στο ''Γκούντισον Παρκ''! (φώτος/βίντεο)

Σε μαρτύριο έχει εξελιχθεί το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της Έβερτον, η οποία παραμένει στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου με μόλις μια αγωνιστική να απομένει για το τέλος της παρουσίας της στο θεσμό του Europa League. Εντός έδρας ήττα με σκορ 5-1 αυτή τη φορά απέναντι στην Αταλάντα. Κριστάντε (12’, 64’), Γκόσενς (86’) και Κορνέλιους (87’, 90’+2) τα γκολ για τους νικητές ενώ το πρώτο του επίσημο γκολ με τη φανέλα των «ζαχαρωτών» σημείωσε στο 71ο ο Σάντρο Ραμίρεζ μειώνοντας σε 2-1.

Αυτό ήταν το δεύτερο μόλις ευρωπαϊκό «διπλό» στα 13 εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία της η Αταλάντα ενώ η Έβερτον παρέμεινε με μόλις μια νίκη σε οκτώ παιχνίδια απέναντι σε ιταλικούς σύλλογους.

To ματς:

Η ομάδα του Ντέιβιντ Άνσφουορθ ήταν αυτή που σημείωσε την πρώτη φάση του παιχνιδιού με ένα σουτ του Κλάασεν στο 2ο μόλις λεπτό, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπερίσα. Η επόμενη στιγμή ωστόσο ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι «ξεχύθηκαν» με όμορφη ενέργεια του Καστάνιε. Η αδράνεια των «ζαχαρωτών» στη σέντρα που επιχειρήθηκε έδωσε την ευκαιρία στον Κριστάντε να συναντήσει την μπάλα και να τη στείλει τελικά στα δίχτυα από κοντινή απόσταση για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ευάλωτοι αμυντικά καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους αλλά κατάφεραν να βγάλουν δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες χωρίς να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Η πρώτη έφερε τον Κέβιν Μιραλάς σε θέση τετ-α-τετ, με τον Βέλγος να μην καταφέρνει να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ενώ στο ριμπάουντ ο Ραμίρεζ σημάδεψε την εξέδρα… Η δεύτερη και τελευταία φάση για στα πρώτα 45 λεπτά ήρθε από το σουτ του Ντέιβις, το οποίο σταμάτησε στο κεφάλι του Τολόι, με τον αμυντικό του ιταλικού συλλόγου να αποσοβεί σίγουρο γκολ πάνω στη γραμμή της εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αταλάντα μπήκε με αποκλειστικό σκοπό την επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος , το οποίο παραλίγο να πετύχει στο 48ο λεπτό με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Γουίλιαμς. Ο Ρόμπλες ωστόσο απέκρουσε την εκτέλεση του Γκόμεζ ενώ είπε «όχι» και στη δεύτερη προσπάθεια του άσου των φιλοξενούμενων.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Γκασπερίνι βρέθηκε και πάλι μια ανάσα από το τέρμα αλλά ο Ρόμπλες φώναξε και πάλι «παρών» σε κακή απομάκρυνση του Γουίλιαμς ενώ η κεφαλιά του Κριστάντε στη συνέχεια ανακόπηκε από τον Κένι πάνω στη γραμμή. Ο Κριστάντε πάντως έφτασε στο δεύερο προσωπικό τέρμα, βρίσκοντας με ανάποδη κεφαλιά τα δίχτυα για το 2-0 στο 63ο λεπτό της συνάντησης.

Η Έβερτον μείωσε στο 71ο λεπτό φτάνοντας σε ένα όμορφο γκολ που ξεκίνησε από πάσα του Ρούνεϊ για τον Μιραλάς, με τον Βέλγο να την μεταβιβάζει στον Σάντρο Ραμίρεζ και αυτός με τη σειρά του στα αντίπαλα δίχτυα με διαγώνιο δεξί σουτ. Αυτό ήταν και το πρώτο επίσημο γκολ του Ισπανού με τη φανέλα της Έβερτον μετά από 13 επίσημες εμφανίσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο γράφτηκε ο επίλογος της συνάντησης, με τον νεοεισελθόντα Γκόσενς να σημειώνει στο 86΄με όμορφο σουτ και τη βοήθεια του δοκαριού το 3-1 ενώ ο Κορνέλιους έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του με δύο γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα.

Έβερτον: Ρόμπλες, Γουίλιαμς, Κιν, Κένι (69’ Φίνι), Μαρτίνα, Ντέιβις, Μπάνιντζιμ, Κλάασεν (62’ Βλάσιτς), Μιραλάς (79’ Κάλβερτ-Λιούιν), Ρούνεϊ, Ραμίρεζ

Αταλάντα: Μπερίσα, Παλομίνο, Τολόι, Μασιέλο (62’ Καλντάρα), Κριστάντε, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Χάτεμπερ (70’ Γκόσενς), Καστάνιε, Πετάνια, Γκόμεζ

Οι σκόρερς: Κριστάντε 12’,64’, Σάντρο Ραμίρεζ 71’, Γκόσενς 86’, Κορνέλιους 87’, 90+2’

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)