Επιβλητική Μίλαν στους “32”

Η Μίλαν κατάφερε να φέρει «τούμπα» την αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης (5-1) και προκρίθηκε στους «32» του Europa League. Πάρα την βαριά ήττα, οι Αυστραικοί με νίκη επί της ΑΕΚ προκρίνονται στην επόμενη φάση.

Η Αούστρια Βιέννης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση είχε αρκετές ευκαιρίες και στο 21' πάγωσε το «Σαν Σιρο» αφού προηγήθηκε (0-1) με τον Κρίστοφ Μόνσαϊν να πλασάρει εύστοχα παρά την προσπάθεια του αρχηγού της Μίλαν, Λεονάρντο Μπονούτσι.  

Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα μετά την «ψυχρολουσία» από το γκολ ανέβασε την πίεσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις 6 λεπτά μετά από σέντρα του Φάμπιο Μπορίνι από τα δεξιά ο Ελβετός μπακ Ρικάρντο Ροντρίγκες, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και με πλασέ έκανε το 1-1, όμως δεν σταμάτησε εκεί και πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Αντρέ Σίλβα στο 36 λεπτό αφού μετά από κόντρα σε εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες δεν δυσκολεύτηκε να να πλασάρει τον πεσμένο, Πάτρικ Πεντζ.

Οι «Ροσονέρι» πήγαν στα αποδυτήρια με δύο γκολ διαφορά όταν στο 42' ο Πάτρικ Κουτρόνε μετά από φάση διαρκείας και με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων εξουδετερωμένο με κεφαλιά έγραψε το 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν είχε την κατοχή δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και κατάφερε να πετύχει και τέταρτο τέρμα στο 70' το δεύτερο προσωπικό του Αντρέ Σίλβα στην αναμέτρηση. Το...κερασάκι στην τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αφού ο Κρουτόνε αξιοποίησε την πολύ ωραία πάσα του Αντονέλι πλάσαρε σωστά γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα (5-1).

Μετά από αυτή τη νίκη η Μίλαν πέρασε στην φάση των "32" του europa league ως πρώτη στον όμιλο. Παρά την βαριά ήττα η Αούστρια Βιέννης θέλει νίκη στην Αυστρία την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ για να είναι αυτή που θα προκριθεί στους "32" της διοργάνωσης.