ΔΙΠΛΟ στο μισοάδειο «Emirates»

Σε ένα μισοάδειο «Emirates» η Άρσεναλ πήγε να κάνει την αγγαρεία απέναντι στην OFK Έστερσουντ και να σφραγίσει την πρόκριση στους «16» του Europa League. Έτσι και έγινε, με τους Σουηδούς να παίρνουν μια αδιάφορη νίκη με σκορ 2-1, για να κλείσουν με ωραίο τρόπο το παραμύθι τους στην διοργάνωση και να αφήσουν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να στρέψει την προσοχή της στον τελικό του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Σίτι.
 
Με το σκορ του πρώτου αγώνα να κλείνει στο 3-0 υπέρ των Λονδρέζων, δεν υπήρχε λόγος για κάτ παραπάνω στην αγγλική πρωτεύουσα, με τον Βενγκέρ να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να δει μόλις την δεύτερη ήττα των «κανονιέρηδων» στα τελευταία 28 ματς να έρχεται από την OFK, ωστόσο αυτήν ήταν μοιραία η κατάληξη μιας και στο πρώτο μέρος έπεσαν οι διακόπτες.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα μέσα σε 70’ δευτερόλεπτα, με τον Σεμά να ακολουθεί τον Αϊές και να διαμορφώνει στο 23ο λεπτό το 0-2 για τους Σουηδούς. Το κλίμα έγινε ακόμη πιο παγωμένο στο γήπεδο, για να πάρουν σειρά κάποιες προσπάθειες της Άρσεναλ να ξαναμπεί αμέσως στο ματς. Από την πλευρά τους πάντως οι παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό, για να πάνε εν τέλει με προβάδισμα ασφαλείας στα αποδυτήρια.

Δύο λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων η μπάλα έπεσε στα δυνατά πόδια του Σιντ Κολάσινατς μέσα στην περιοχή, και εκείνος με το κακό του -το δεξί- εξαπέλυσε ένα άπιαστο σουτ στο δεξί «Γ» της αντίπαλης εστίας. Ο ρυθμός ήταν πολύ ανοιχτός, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, με την Άρσεναλ να βρίσκει κι άλλες ευκαιρίες, ή καλύτερα, καλές προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά να μην την πετυχαίνει.

Ενδιαφέρουσα μέχρι το τέλος της η αναμέτρηση, που δεν έμελλε να δει άλλη αλλαγή στο σκορ μιας η καθεμία από τις δύο πλευρές έχασε από μια σημαντική ευκαιρία, με το τελικό 2-1 να αποτελεί ήδη παρελθόν και σειρά να παίρνει για την Άρσεναλ ο τελικός του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Πολλές αποδοκιμασίες στο φινάλε.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Κολάσινατς, Ελνένι, Μέιτλαντ-Νάιλς (46’ Τζάκα), Μχιταριάν, Γουίλσιρ (76’ Γουίλοκ), Ιγουόμπι, Γουέλμπεκ

OFK Έστερσουντ: Κεϊτά, Μουκιμπί (73’ Ισλάμοβιτς), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Βίντγκρεν, Αϊές (52’ Τεκί), Έντουαρντς, Νούρι, Σεμά, Γκόντος, Χόπκατ (81’ Αρίν)