Δίκαιη πρόκριση με... άδικο πέναλτι!

Με έξοχη εμφάνιση αλλά και ένα πέναλτι - δώρο από τον διαιτητή Έρικσεν η Άρσεναλ νίκησε ξανά την Μίλαν (3-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League.

Οι Λονδρέζοι ήταν το φαβορί του μεγαλύτερου ζευγαριού της φάσης των «16» του Europa League, έπειτα από τη νίκη τους με 2-0 στο «Σαν Σίρο» την προηγούμενη Πέμπτη, ωστόσο ένα καταπληκτικό σουτ του Χακάν Τσαλχάνογλου έξω από την αντίπαλη περιοχή στο 35' έδωσε προβάδισμα στους Ροσονέρι και έδειξε να αλλάζει τα δεδομένα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο διαιτητής Γιόνας Έρικσον, με μια ακατανόητη απόφαση σε φάση με πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Ροντρίγκες & Ντάνι Γουέλμπεκ (αδυνατούμε να τη χαρακτηρίσουμε μαρκάρισμα) καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «Κανονιέρηδων», το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Άγγλος διεθνής επιθετικός.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Άρσεναλ κυριάρχησε, ο τερματοφύλακας της Μίλαν Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα μέχρι το 70ο λεπτό «κατέβασε τα ρολά», όμως τελικά «έπνιξε» ένα μακρινό σουτ του Γκρανίτ Τζάκα (71') για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 υπέρ της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ ξανά ο αναγεννημένος Ντάνι Γουέλμπεκ, με κεφαλιά στο 86ο λεπτό.