Europa League: Πρώτο «πιάτο» για την οκτάδα

Μετά τους αγώνες για το Champions League στους οποίους το τοπίο δείχνει ξεκάθαρο σε μεγάλο βαθμό, στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση οι προβλέψεις δεν εγγυώνται ασφαλή συμπεράσματα.

Με όλα τα ματς να έχουν ώρα έναρξης τις 22:05, πιο αμφίρροπο είναι εκείνο ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, σε έναν ιβηρικό εμφύλιο. Οι Ισπανοί έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League στην La Liga, με τον Σιμεόνε να μην υπολογίζει στους τραυματίες Φιλίπε Λουίς και Χιμένες. Στόχος η Ευρώπη για τους Πορτογάλους μετά την διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου.

Στην Γερμανία με την Λειψία βρίσκεται η Μαρσέιγ του κορυφαίου για τον περασμένο μήνα στις προτιμήσεις του κόσμου Κώστα Μήτρογλου. Φορμαρισμένος ο Έλληνας στράικερ, αμφίβολοι για τους Μασσαλούς οι Σερτίκ, Τοβέν, Μανταντά. Νοκ άουτ για τους γηπεδούχους οι Χάλστενμπεργκ, Ιλσάνκερ, Όρμπαν, Λούκμαν.

Σε αυτοσκοπό έχει αναγλάγει την κατάκτηση του τίτλου και το εισιτήριο για το Champions League της νέας περιόδου η Άρσεναλ που δίχως τον Ομπαμεγιάνγκ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής) και τον Τσεχ αβέβαιο φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τρεις απόντες για τους Ρώσους οι Βασίν, Φερνάντες, Ναμπάμπκιν.

Τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στην Ρώμη μεταξύ Λάτσιο και Σάλτμπουργκ. Φαβορί η ιταλική ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θέλει σκορ πρόκρισης κόντρα στην φιλόδοξη μόνιμη πρωταθλήτρια Αυστρίας που διεκδικεί την ευρωπαϊκή διάκριση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (22:05): 

Ατλέτικο-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 
Λάτσιο-Σάλτσμπουργκ 
Άρσεναλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 
Λειψία-Μαρσέιγ