Επική ανατροπή η Σάλτσμπουργκ! (στιγμιότυπα)

Οι Αυστριακοί φέτος έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως είναι η χρονιά τους. Έχοντας ήδη αφήσει εκτός συνέχεια τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Μπόρουσια Ντόρτμουντ, προκρίθηκαν και απέναντι στην Λάτσιο. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης κατάφεραν να πετύχουν τέσσερα τέρματα και να πάρουν το εισιτήριο για την τετράδα της διοργάνωσης.

Ο αγώνας στην Αυστρία ξεκίνησε με μία πολύ καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν στο 5’ ο Χουάνγκ έφυγε τετ-α-τετ με τον Στρακόσια όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Αυτή, ωστόσο, ήταν η μοναδική καλή στιγμή για την Σάλτσμπουργκ σε όλο το πρώτο μέρος καθώς από εκεί και έπειτα η Λάτσιο κατάφερε να κρατήσει με χαρακτηριστική άνεση το μηδέν στην άμυνα. Μάλιστα, είχε και μία-δύο δικές τις απειλητικές στιγμές με εκφραστή τον Ιμόμπιλε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα γκολ για την κάθε ομάδα. Αρχικά στο 55’ ο Λουίζ Αλμπέρτο έβγαλε την μπαλιά στον Ιμόμπιλε που απέναντι στον τερματοφύλακα της Σάλτσμπουργκ πλάσαρε ιδανικά και έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενος. Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση των Αυστριακών ήταν άμεση και στο αμέσως επόμενο λεπτό κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με όμορφο τελείωμα του Νταμπούρ.

Κάπως έτσι, φτάσαμε εξάλεπτο της «καταιγίδας» από πλευράς Σάλτσμπουργκ. Αρχικά στο 72’ ο Χαϊντάρα με σουτ έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και στη συνέχεια οι Χουάνγκ και Λάινερ με πλασέ και κεφαλιά από κοντά αντίστοιχα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι παίκτες του Σιμόνε Ιντσάγκι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ που θα στείλει το ματς στην παράταση όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι η Σάλτσμπουργκ ήταν αυτή που θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής.