Μαρσέιγ για τελικό! (στιγμιότυπα)

Η Μαρσέιγ είχε σε σπουδαία βραδιά τον Ντμίτρι Παγέτ, ο οποίος με δύο ασίστ οδήγησε την Μαρσέιγ σε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Σάλτσμπουργκ, που αποτελεί υποθήκη πρόκρισης για τον τελικό του Europa League.

Είναι η μόνη γαλλική ομάδα που έχει σηκώσει Champions League κι αυτό την κάνει ξεχωριστή εντός συνόρων. Τώρα πάει να γίνει η πρώτη γαλλική ομάδα που θα έχει στην κατοχή της και Chapions και Europa League και μάλιστα το σενάριο γίνεται πιο ηδονικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο φετινός τελικός φιλοξενείται στην (εχθρική) Λιόν.

Στην Μαρσέιγ πήγαν όλα δεξιά, αφού το 2-0 επί της Σάλτσμπουργκ ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να πάρει από έναν αγώνα που ήταν πολύ πιο ισορροπημένος από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ.

Μεγάλο μερίδιο της νίκης πάει και στο φλεγόμενο «Βελοντρόμ» που με την ενέργεια του έσπρωξε την ομάδα της Μασσαλίας στην καθαρή νίκη.

Οι Γάλλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο 20λεπτο, έκλεισαν την Σάλτσμπουργκ στα καρέ της και βρήκαν το γρήγορο γκολ (15’, 1-0) με τον Τοβάν να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Παγέτ, χρησιμοποιώντας όμως και το χέρι του.

Οι Αυστριακοί είχαν τον έλεγχο της κατοχής, αλλά απέτυχαν να μετουσιώσουν σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που έκαναν. Ο Πελέ αρνήθηκε το 1-1 σε συρτό σουτ του Λάινερ (29’), ενώ ο έμπειρος Γάλλος τερματοφύλακας απογειώθηκε και σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Βολφ (63’).

Ο Γκαρσιά έβαλε στο γήπεδο τον Ν’ Ζιέ για να δώσει λίγο φρεσκάδα μπροστά και ο Καμερουνέζος τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 (63’) σε έξοχο συνδυασμό με τον Παγέτ.

Οι Αυστριακοί βγήκαν μαζικά μπροστά, όμως το γκολ της ελπίδας δεν ήρθε ποτέ. Ο Γκούλμπρατσεν σημάδεψε εξ’ επαφής το δοκάρι σε ανεπανάληπτη ευκαιρία (77’), δύο λεπτά αργότερα ο Πελέ με γρήγορη έξοδο πρόλαβε τον Ούλμερ και το 2-0 έμεινε ως το τέλος, με το «Βελοντρόμ» να στήνει ένα τρελό πάρτι για την διαφαινόμενη επιστροφή σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 14 χρόνια.