Ερωτηματικά για την … μπανάνα στον Ζερβίνιο (φώτο)

Εξαιρετικά αποκρουστική ήταν η εικόνα που παρουσίασε μεγάλο μέρος των οπαδών της Φέγενορντ στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα με την Ρόμα στη «Ντε Κάιπ» για την  φάση των 32 του Europa League.

Οι Ολλανδοί οπαδοί με την βίαια συμπεριφορά τους και τον βομβαρδισμό του αγωνιστικού χώρου με διάφορα αντικείμενα νωρίς στο β’ μέρος ανάγκασαν  τον Γάλλο ρέφερι της αναμέτρησης Κλερμάν Τουρπέν να διατάξει τη διακοπή του αγώνα και να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για περίπου 10 λεπτά. Όμως και μετά την επιστροφή στο παιχνίδι η συμπεριφορά αρκετών από τους φίλους της γηπεδούχου κάθε άλλο παρά σωστή ήταν με την   εκτόξευση  των αντικειμένων να συνεχίζεται , έστω και σε πιο περιορισμένη κλίμακα.

Ένα από αυτά που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν και μία από τις εκατοντάδες μπανάνες- μπαλόνια  η οποία «εισέβαλε» ενώ ο Ζερβίνιο επιχειρούσε να εκτελέσει ένα κόρνερ για την Ρόμα.
Είναι άγνωστο αν υπήρξε πρόθεση να πεταχτεί στον  Ιβοριανό διεθνή επιθετικό των «τζαλορόσι» ως πράξη ρατσιστική σε βάρος του ή απλά ήταν τυχαίο γεγονός και δεν έχει να κάνει με ανάλογη απαράδεκτη νοοτροπία και στάση από κάποιον φίλο της ομάδας του Ρότερνταμ. Όμως ο 4ος διαιτητής «συνέλαβε» τον πλαστικό ...εισβολέα και ενημέρωσε σχετικά τον διαιτητή της αναμέτρησης. Και πιθανότατα αυτό έχει καταγραφεί στο φύλλο του αγώνα από τον Γάλλο ρέφερι και πιθανόν θα αποτελέσει ένα επιπλέον ενοχοποιητικό στοιχείο για την Φέγενορντ οι οπαδοί της οποίας θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν κάνει μόδα από τη δεκαετία του 80 την παρουσία ανάλογων αντικειμένων στις εξέδρες του γηπέδου της.

Πηγή: onsports.gr