Αναμονή για τη στέψη (vid)

Η Μπάγερν δεν φόρτσαρε, επιβλήθηκε 1-0 της Χέρτα και περιμένει γκέλα της Βόλφσμπουργκ για να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια.

Μετά τον θρίαμβο επί της Πόρτο στο Champions League η επιστροφή στην Bundesliga ήταν δεδομένο ότι θα είναι χαλαρή. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν φόρτσαραν απέναντι στην αξιόμαχη Χέρτα, όμως με γκολ του Σβάινσταϊγκερ στο τέλος έφτασαν στη νίκη με 1-0 και αγκάλιασαν τον τίτλο. Γκέλα της Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας με την Γκλάντμπαχ αύριο (26/04) θα είναι αρκετή για τους Βαυαρούς, που πλέον κοιτάζουν τον μεγάλο ημιτελικό με την Ντόρτμουντ για το Κύπελλο.

Το πρώτο μέρος είχε πολύ λίγα να προσφέρει. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 9’, όταν ο Στόκερ από κοντά με πολύ δύσκολη προσπάθεια είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, πριν ο Μίλερ (14’, 18’) απειλήσει για την Μπάγερν. Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, όμως φάσεις μέχρι το ημίχρονο δεν υπήρξαν.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Στο 55’ ο Σουλτς μετά από πολύ ωραία πάσα του Χαραγκούτσι, έφυγε μόνος απέναντι στον Νόιερ, όμως καθυστέρησε και ο γκολκίπερ της Μπάγερν έδειξε την κλάση του, για να κάνει εκπληκτική απόκρουση και να κρατήσει το μηδέν! Στο 64’ είχαμε υποψία ευκαιρίας με τον Σβάινσταϊγκερ, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ρυθμό και να πιέζουν μετά το 75’.

Στο 77’ ο Μπούρχερτ έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, στο 79’ εκείνη του Σβάινσταϊγκερ σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και το γκολ τελικά ήρθε στο 80’. Εκπληκτική προσπάθεια του Βάιζερ, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το γύρισμα και ο Σβάινσταϊγκερ με άψογο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0! Λεβαντόφσκι (87’) και Σβάινσταϊγκερ (88’) έχασαν και άλλες ευκαιρίες για την Μπάγερν, με το 1-0 να παραμένει.

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ρόντε, Μπόατενγκ, Ντάντε, Βάιζερ, Λαμ, Γκαουντίνο (46' Κουρτ), Σβάινσταϊγκερ, Γκέτσε (75' Πισάρο), Μίλερ (67' Τιάγκο), Λεβαντόφσκι

Χέρτα (Παλ Νταρντάι): Μπούρχερτ, Πεκάρικ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Πλάτενχαρτ, Λούστενμπεργκερ, Σκιέλμπρεντ, Σουλτς (83' Βάγκνερ), Χαραγκούτσι, Στόκερ (73' Χέγκελερ), Καλού (66' Ντζένγκ)