Πολίτες με το... στανιό

Η Σίτι προηγήθηκε 2-0, είδε την Αστον Βίλα να ισοφαρίζει στο 85', αλλά ο Φερναντίνιο (89') της χάρισε τη νίκη (3-2) που την φέρνει και πάλι στην 2η θέση.

Σκωτσέζικο ντουζ ήταν αυτό που προσέφερε η Μάντσεστερ Σίτι στους οπαδούς της. Ενα παιχνίδι που έμοιαζε τελειωμένο, μιας και ήταν 2-0 από νωρίς, έφτασε στο να δημιουργήσει εγκεφαλικά στο «Ετιχάντ». Η Αστον Βίλα έκανε την επιστροφή, ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε, μα τότε εμφανίστηκε ως λυτρωτής ο Φερναντίνιο και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 3-2 και για λίγο την παρουσία της στην 2η θέση.

Οι Πολίτες ξεκίνησαν τέλεια και αυτό με το δωράκι του Γκουζάν. Ο τερματοφύλακας της Βίλα απλά και αβίαστα έδωσε τη μπάλα στον Αγουέρο, για να σκοράρει το τέταρτο του στα τρία τελευταία ματς και ενώ είχε μείνει άκαπνος στα πέντε προηγούμενα. Ετσι ο Αργεντινός αναρριχήθηκε στην κορυφή των σκόρερ της Premier League με 21 τέρματα.

Στο 66' ο Κολάροφ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα, έστειλε τη μπάλα χαμηλά δίπλα στο δεξί δοκάρι για το 2-0. Τα πάντα λοιπόν έμοιαζαν να έχουν ολοκληρωθεί υπέρ των γηπεδούχων. Ωστόσο, η Βίλα που μέχρι εκείνη τη στιγμή θύμιζε την ομάδα που παλεύει για την παραμονή, αποφάσισε να εμφανίσει το καλύτερο πρόσωπο της, εκείνο δηλαδή που την έστειλε πριν από λίγες μέρες στον τελικό του Κυπέλλου.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κλέβερλι μείωσε με σκαστό σουτ από το ημικύκλιο. Ηταν το πρώτο του με τους Χωριάτες που πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 85' σε φάση διαρκείας έκανε σεφτέ και ο Κάρλος Σάντσες σοκάροντας τη Σίτι που τα είχε χαμένα. Τελικά όμως ο Φερναντίνιο με αεροπλανικό στο 89' έστειλε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Γκουζάν. Με αυτή τη νίκη οι Πολίτες επέστρεψαν στην θέση που έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος τους στη σεζόν αν και Αρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ματς λιγότερο (η Αρσεναλ έχει δύο).