Στον 5ο ουρανό η Τσέλσι! (βίντεο)

Την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος για πέμπτη φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει η Τσέλσι μετά τη νίκη της επί της Κρύσταλ Πάλας με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Οι «μπλε» τρεις αγώνες πριν την ολοκλήρωση της Πρέμιερ Λιγκ κατέκτησαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα μιας κι έκαμψαν την αντίσταση της συμπολίτισσας Κρίσταλ Πάλας με 1-0 εντός έδρας.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πέτυχε ο Εντέν Αζάρ στο 45ο λεπτό του αγώνα. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός «σφράγισε» με αυτόν τον τρόπο μία σεζόν στην οποία διέπρεψε και κέρδισε και ο ίδιος το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του αγγλικού πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση που έκρινε τον αγώνα, ο Αζάρ νικήθηκε αρχικά από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων σε εκτέλεση πέναλτι -για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν σκόραρε από τα έντεκα μέτρα- αλλά πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε με κεφαλιά.

 Η Τσέλσι επέστρεψε στον... θρόνο μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν την αγωνιστική περίοδο 2009-10.

Από την άλλη, ο «Special One» στην δεύτερή του σεζόν στην ομάδα του Βορείου Λονδίνου μετά την επιστροφή του στο κλαμπ κατόρθωσε να την οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή, κάνοντας και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να αισθανθεί δικαιωμένος για την επιλογή του.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλιουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ουίλιαν (85' Ζουμά), Κουαδράδο (46' Όμπι Μικέλ), Αζάρ (92' Φιλίπε Λουίς), Ντρογκμπά.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα (60' Κέλι), Σκοτ Νταν, Ντιλέινι, Γουόρντ, ΜακΆρθουρ, Λέντλεϊ, Πάντσεον (71' Σανογκό), Ζαά, Ματς (61' Μάρεϊ), Μπολασί.