«Χαστούκι» σε Λάτσιο, «γκέλα» για Ίντερ

Απρόσμενη ισοπαλία στην έδρα της Αταλάντα έφερε η Λάτσιο (1-1), μένοντας έτσι έναν βαθμό πίσω από τη δεύτερη Ρόμα και τη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Χαμένη ευκαιρία για Ίντερ να βρεθεί στο -1 από την τελευταία προνομιούχο θέση, 0-0 με την Κιέβο.

Οι «τζιαλορόσι» είχαν επικρατήσει νωρίτερα 2-0 της Τζένοα στο «Ολίμπικο» κι οι «λατσιάλι» ήθελαν τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Μπορεί η Λάτσιο να απείλησε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Κεϊτά, όμως οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με τις ευκαιρίες των Μιγκλιάτσιο, Πινίγια και Γκόμεζ, προτού κλείσει το πρώτο μέρος, χωρίς όμως να βρίσκουν στόχο.

Ωστόσο, η Αταλάντα κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς έπειτα από κόρνερ ο Μπιάβα πήρε την κεφαλιά, νικώντας τους πάντες, για να «γράψει» το 1-0 (49'). Η αμέσως επόμενη σημαντική φάση έμελλε να είναι και γκολ, καθώς ο Παρόλο με πολύ ωραίο ψαλιδάκι έφερε το ματς στα ίσα στο 78'.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και παρότι οι Ρωμαίοι αποσόβησαν την ήττα, έμειναν έναν βαθμό πίσω από την «αιώνια» αντίπαλό τους, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Giuseppe Biava goal - Atalanta 1-0 Lazio - 3/5... από wittyfutty 
Marco Parolo scores a fantastic volley goal... από wittyfutty 
«Κλώτσησε» την ευκαιρία η Ίντερ

Την ευκαιρία να μειώσει στον έναν βαθμό από τη Φιορεντίνα και την τελευταία προνομιούχο θέση έχασε η Ίντερ, η οποία ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Κιέβο στο «Σαν Σίρο».

Οι «νερατζούρι» προέρχονταν από ένα νικηφόρο σερί δύο αγώνων και διεκδικούν στα ίσα τις πιθανότητές τους για έξοδο στην Ευρώπη, στις τελευταίες αγωνιστικές.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Ικάρντι να απειλεί μονάχα στο πρώτο ημίχρονο, στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, χωρίς όμως να καταφέρνει να βρει στόχο με κεφαλιά. Μάλιστα, η ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Κιέβο, όμως ο Μπιράγκι σημάδεψε το δοκάρι στο 85'!

Τελικώς, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους κι η Ίντερ έχασε την ευκαιρία να μειώσει στον έναν βαθμό από την πέμπτη και τελευταία προνομιούχο θέση, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Νίκη Ευρώπης για Φιορεντίνα

Έπειτα από τέσσερις σερί ήττες στη Serie A η Φιορεντίνα επικράτησε 3-1 της Τσεζένα στη Φλωρεντία και βρέθηκε στην πέμπτη και τελευταία προνομιούχο θέση, ξεπερνώντας τη Σαμπντόρια (+1).

Οι «βιόλα» αγνοούσαν εδώ και καιρό την ήττα στο πρωτάθλημα κι ήθελαν να επιστρέψουν στα «τρίποντα» προκειμένου να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε στραβοπάτημα των ομάδων που διεκδικούν την έξοδο στην Ευρώπη.

Από την αρχή οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να δημιουργήσουν πολλές απειλές, με τους Ίλισιτς, Βάργκας και Σαλάχ να μην βρίσκουν στόχο. Ωστόσο, στο 31ο λεπτό ο Μουντινγκάι υπέπεσε σε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ίλισιτς και ευστόχησε για το 1-0. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ για να «γράψει» το 2-0 και να στείλει την ομάδα του με μεγάλο προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα και στο 57ο λεπτό η Φιορεντίνα βρήκε και τρίτο τέρμα, με τον Τζιλαρντίνιο να χρίζεται σκόρερ για το 3-0. Το μόνο που κατάφερε η Τσεζένα ήταν να διαμορφώσει το τελικό 3-1 (59') με τον Ροντρίγκες.