«Πελάααατες μου» (vid)

Το 10ο τέρμα του Κουν Αγκουέρο, σε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Τότεναμ, ήταν αρκετό στην Μάντσεστερ Σίτι για να φύγει με την νίκη με 1-0 από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», αποτέλεσμα που την φέρνει στην 2η θέση με 70 πόντους και «αγκαλιά» με την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημα του, με την Τότεναμ να δημιουργεί τις δύο πρώτες καλές στιγμές της στο παιχνίδι, στο 2’ με τον Κολάροφ να κόβει την τελευταία στιγμή τον Λαμέλα και στο 4’ με τον Κέιν να βγαίνει απέναντι από τον Χαρτ, όμως η τελική του προσπάθεια, πέρασε άουτ.

Στο 12’ είχαμε την πρώτη καλή επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Γιορίς, με τον Αγκουέρο να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ, την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι, για να φτάσουμε στο 29ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο η Σίτι ανοίγει το σκορ. Ήταν η αντεπίθεση από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Σίλβα να βγάζει, με καταπληκτική μπαλιά, τον Αγκουέρο απέναντι από τον Γιορίς και τον Αργεντινό, με εξαιρετικό τελείωμα, να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, για το 0-1.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μάντσεστερ θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Φερναντίνιο έκανε το σουτ, με την μπάλα, όμως, να κοντράρει στο πόδι του Ρόουζ και να καταλήγει κόρνερ.

Οι ευκαιρίες συνέχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη και στο 41’ ο Κέιν έκανε το σουτ, με τον Χαρτ, όμως, να λέει και πάλι «όχι», ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Φερναντίνιο βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως είδε την μπάλα να περνάει άουτ.

Το εξαιρετικό παιχνίδι του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» συνεχίστηκε και στο β’ μέρος, με τις δύο ομάδες να χάνουν ισάριθμες τεράστιες ευκαιρίες, μέσα σε ένα λεπτό. Αρχικά ήταν η Τότεναμ αυτή και συγκεκριμένα ο Κέιν, που στο 61’ βρέθηκε απέναντι από τον Χαρτ, με τον Άγγλο πορτιέρο, όμως, να κλείνει εξαιρετικά το οπτικό πεδίο του επιθετικού της Τότεναμ, στερώντας του το γκολ, ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση, Αγκουέρο και Φερναντίνιο άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, με τον Αργεντινό να είναι ο τελικός αποδέκτης, να αστοχεί, όμως, ουσιαστικά προ κενής εστίας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «Σπερς» πίεσαν ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Παουλίνιο να σταματά εκ νέου στον Χαρτ και ενώ το ρολόι σημάδευε το 84ο λεπτό και τον Άγγλο τερματοφύλακα να κάνει μία τελευταία εκπληκτική επέμβαση στο 92’, σε σουτ του Λαμέλα, μετά από σέντρα του Ρόουζ, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε και την Σίτι να «σφιχταγκαλιάζει» την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν.

Τότεναμ: Γιορίς, Ντιερ, Φάτσιο, Βερτόγκεν, Ρόουζ, Μπενταλέμπ, Μέισον (70’ Παουλίνιο), Τσαντλί (84’ Αντεμπαγιόρ), Έρικσεν (59’ Σολδάδο), Λαμέλα, Κέιν.

Μάντσεστερ Σ.: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Φερνάντο, Μίλνερ, Λάμπαρντ (73’ Νασρί), Σίλβα, Αγκουέρο (89’ Μπογιάτα).

ΠΗΓΗ: sportit.gr