Ο Ελ Αραμπί την κρατάει ζωντανή (vid)

Δεν τα παρατάει με τίποτα η Γρανάδα, που με πρωταγωνιστή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, έφυγε με την νίκη από την Μαδρίτη, με σκορ 2-1 απέναντι στην Χετάφε, φτάνοντας τους 28 πόντους και στο -3 από την σωτηρία, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 15 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς νίκη, σερί, όμως, το οποίο διακόπηκε απόψε. Για να συμβεί, βέβαια αυτό, έβαλε το χέρι του (κυριολεκτικά) ο Νάλντο, με την συμπλήρωση 14 λεπτών αγώνα, με αποτέλεσμα τον καταλογισμό του πέναλτι, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί.

20 λεπτά αργότερα, η Χετάφε έχασε σπουδαία ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Λεόν δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, με τον Ισπανό, όμως, να παίρνει την προσωπική του εκδίκηση, στο φινάλε του ημιχρόνου, όταν και, σε αντίθεση με την φάση του 34, σημάδεψε σωστά και με το δεύτερο φετινό του τέρμα, ισοφάρισε σε 1-1.

Το β’ μέρος βρήκε την Χετάφε να έχει τον έλεγχο και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ, το οποίο, όμως, ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων. Ήταν το 59ο λεπτό, όταν και μετά από εξαιρετική σέντρα του Πίτι, ο Ελ Αραμπί δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και το δεύτερο σημερινό του τέρμα, έβαλε και πάλι την Γρανάδα μπροστά στο σκορ, με 1-2, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το πολύτιμο τρίποντο και χάρη στον Ρομπέρτο, που στις καθυστερήσεις «έβγαλε» την προσπάθεια του Μπουέντια, να φτάνουν τους 28 πόντους και να δίνουν νέο ενδιαφέρον στην μάχη του υποβιβασμού, τρεις «στροφές» πριν το φίνις.

Χετάφε: Γκουαίτα, Αλέξις, Εσκουδέρο, Νάλντο, Βιγκαράι, Ροντρίγκεζ, Πέδρο Λεόν (77’ Λόπεζ), Ντιέγκο Κάστρο (63’ Ντιαβαρά), Λασέν (77’ Μπουεντιά), Πάμπλο Σαράμπια, Χινεστρόσα.

Γρανάδα: Ρομπέρτο, Νιόμ, Καλά (54’ Μάινθ), Μπαμπίν, Πίτι (79’ Ιμπάνιεθ), Τσάβι Μάρκεθ (69’ Ιτούρα), Πέρεθ, Χουάν Κάρλος, Ελ Αραμπί, Ροτσίνα, Μπανγκουρά.

ΠΗΓΗ: sportit.gr