Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος θέλει την Άρσεναλ!

Μπορεί της μόδας να είναι οι Αμερικανοί ή οι Άραβες επενδυτές, αλλά ενδιαφέρον για την Άρσεναλ δείχνει ένας Αφρικανός επιχειρηματίας και συγκεκριμένα ο Αλίκο Ντανγκότε!

Ο Νιγηριανός επιχειρηματίας είχε καταθέσει πρόταση και στο παρελθόν για να αγοράσει μετοχές της Άρσεναλ, αλλά η προσφορά του είχε απορριφθεί. 

«Ακόμα ελπίζω ότι μια μέρα στη σωστή τιμή, θα αγοράσω την ομάδα. Μπορεί να την αγοράσω, αλλά όχι σε εξευτελιστική τιμή, αλλά με ένα ποσό που οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να αντισταθούν. Έχω στρατηγική», επισήμανε ο 58χρονος, Αλίκο Ντανγκότε, μιλώντας στο Bloomberg Business.

Ο Αφρικανός θεωρείται ως πιο πλούσιος άνθρωπος στην ήπειρο, με περιουσία που υπολογίζεται στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προέρχονται από παραγωγή τσιμέντου, ζάχαρης και εξόρυξη πετρελαίου.

«Έχουμε πλάνο επενδύσεων ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Τώρα θέλω να πάω την επιχείρησή μου σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Όταν τελειώσω αυτή την πορεία, τότε μπορεί να ακολουθήσει η πρόταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, ο Ντανγκότε έχει επικρίνει τον Βενγκέρ λόγω του ότι «η ομάδα χρειάζεται μια νέα πλεύση» και ότι θα έπρεπε κι εκείνος να αλλάξει την τακτική του.