Μένει στην Μπιλμπάο ο Βαλβέρδε

Παρά το γεγονός πως μέχρι πριν από λίγο καιρό το διαζύγιο έμοιαζε κάτι περισσότερο από σίγουρο, αίφνης η κατάσταση άλλαξε άρδην και ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπέγραψε και επισήμως σήμερα την παραμονή του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. 

Μπήκε στη σεζόν με το λάθος πόδι: το αριστερό. Στο πρώτο μισό, περίπου, του πρωταθλήματος, η Αθλέτικ Μπιλμπάο δε βλεπόταν ούτε μετά την κατάποση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ. Ωστόσο, έπειτα η κατάσταση αντιστράφηκε, η Μπιλμπάο φιγουράρει, πλέον, στην 7η θέση της βαθμολογίας του Ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ ετοιμάζεται να παίξει και στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Μπαρτσελόνα. 

Κάπως έτσι, αυτό που φημολογούνταν εδώ και λίγες ημέρες, έφτασε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα: ο Ερνέστο Βαλβέρε θα πατήσει τα «πιστεύω» του (που τον ήθελαν να μη μένει ποτέ για τρίτη σερί σεζόν στον πάγκο της ίδιας ομάδας) και θα συνεχίσει στο τιμόνι της Μπιλμπάο μέχρι και το καλοκαίρι του 2016. 

Η διοίκηση του συλλόγου, λοιπόν, είδε τον ελέφαντα στο δωμάτιο- την καλή φετινή πορεία της ομάδας, δηλαδή- και προσέφερε στο “μυρμήγκι” ποδοσφαιρική στέγη για έναν ακόμη χρόνο.