Απόψε… ψηφίζει το «Μπερναμπέου»

Μια αγωνιστική σεζόν χωρίς τίτλους ολοκληρώνεται απόψε για τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, στο οποίο αναμένεται η αντίδραση των οπαδών προς συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Θα τους χειροκροτήσουν ή θα τους αποδοκιμάσουν; Ίκερ Κασίγιας, Γκάρεθ Μπέιλ και Κάρλο Αντσελότι θα είναι στο επίκεντρο του αποψινού αγώνα με τη Χετάφε. Οι δύο ποδοσφαιριστές και ο Ιταλός προπονητής έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κρίσεων και επικρίσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό τους χρεώνεται η φετινή αποτυχία.

Για καθέναν από τους τρεις τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Κασίγιας ολοκληρώνει σήμερα ίσως την πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας του. Τα εντός έδρας παιχνίδια αποδείχθηκαν για τον Ισπανό τερματοφύλακα πραγματικός εφιάλτης, καθώς ήταν πολύ συνηθισμένες οι αποδοκιμασίες σε βάρος του από μερίδα οπαδών, στους οποίους κάποιες φορές δεν δίστασε να απαντήσει με χειρονομίες. Την ώρα που θεωρείται δεδομένη η απόκτηση του Νταβίδ Ντε Χέα, ο πρόεδρος της Ρεάλ ξεκαθαρίζει πως αν ο Κασίγιας επιθυμεί να μείνει στην ομάδα, τότε θα μείνει. Τι θα αποφασίσει, όμως, ο 34χρονος τερματοφύλακας; Θα παίξει ρόλο ο τρόπος που θα τον αντιμετωπίσουν απόψε οι οπαδοί; 

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ολοκληρώνει σήμερα, επίσης, μια πολύ άσχημη σεζόν. Δεν προσέφερε καθόλου στην ομάδα, φήμες τον θέλουν να επιθυμεί να αποχωρήσει, αλλά έχει την απόλυτη στήριξη του Πέρεθ, του οποίου εξάλλου αποτελεί αγαπημένο… παιδί. Οι οπαδοί τον αποδοκίμασαν πολλές φορές, την ώρα που ο μάνατζέρ του μιλούσε δημόσια κατηγορώντας τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας ότι έχουν βάλει τον Ουαλό στο περιθώριο. Θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης οι οπαδοί; 

Για τον Κάρλο Αντσελότι ίσως η άποψη των οπαδών να μην έχει σημασία και να μην είναι αρκετή για να τον κρατήσει στον πάγκο της «βασίλισσας» και την επόμενη σεζόν. Ο ίδιος, βέβαια, δεν θα είναι στον αγωνιστικό χώρο απόψε, καθώς είναι τιμωρημένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι οπαδοί δεν μπορούν με συνθήματα ή αποδοκιμασίες να εκφράσουν την γνώμη τους. Ο Ιταλός θεωρείται τελειωμένος από την ομάδα μετά και τη συνάντηση που είχε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Πέρεθ με τον μάνατζέρ του, Ερνέστο Μπροντζέτι. Ο ίδιο ο 55χρονος προπονητής δεν έχει ξεκαθαρίσει δημόσια την επιθυμία του για την επόμενη σεζόν και μένει να δούμε αν οι οπαδοί μπορούν να τον κρατήσουν ή να τον διώξουν από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

ΠΗΓΗ: sdna.gr