Νιούκαστλ με την ψυχή στο στόμα!

Έστω και την τελευταία αγωνιστική οι «καρακάξες» σώθηκαν με το 2-0 επί της Γουέστ Χαμ. Υποβιβάστηκε η Χαλ που κόλλησε στην «λευκή» ισοπαλία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έκανε τα πάντα λάθος. Λειτούργησε / λειτουργεί με τον πιο αντιποδοσφαιρικό τρόπο που υπάρχει. Ψωνίζει μόνο από την γαλλική αγορά παίκτες που αποδεικνύονται soft για τα κυβικά της Premier League. Κάθε αγώνας είναι και μία διαδήλωση των οπαδών της κατά του προέδρου Μάικ Άσλεϊ, ο οποίος αρνείται πεισματικά είτε να επενδύσει είτε να αποχωρήσει. Για προπονητή έχει ένα μαθητευόμενο μάγο (Τζον Κάρβερ) χωρίς τα απαιτούμενα γαλόνια για την θέση. 

Κάποια στιγμή έφτασε να κάνει 8 συνεχόμενες ήττες στην σεζόν, για πολλούς μήνες έζησε με τα φαντάσματα του υποβιβασμού να ζωντανεύουν ξανά στα μάτια της, όμως στο τέλος την… σκαπούλαρε. Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα από τα τέλη Φεβρουαρίου (!) ήταν αρκετή για την Νιούκαστλ ώστε να ανανεώσει για μία ακόμα φορά το ραντεβού της με τους μεγάλους. Συμβολικά την τελευταία πινελιά την έβαλε ένας τύπος, ο οποίος κέρδισε τον καρκίνο. Ένα πιθανό υποβιβασμό θα φοβόταν; Ο Γιόνας Γκουτιέρες με ψύχραιμο πλασέ (86’) τελείωσε αυτό που ξεκίνησε ο Μουσά Σισοκό (54’) και με το 2-0 επί της παντελώς αδιάφορης Γουέστ Χαμ, οι παίκτες της Νιούκαστλ γλίτωσαν μία από τις μεγαλύτερες ντροπές στην ιστορία του συλλόγου.