«Ο Μπέιλ θα μείνει στη Ρεάλ»

Ο προπονητής της εθνικής Ουαλίας, Κρις Κόλεμαν, δήλωσε πως πιστεύει ότι- παρά τις φήμες που ακούγονται εσχάτως- ο Γκάρεθ Μπέιλ θα μείνει, τελικά, στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν ήταν σήριαλ, που τείνει να εξελιχθεί σε τέτοιο, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η «Λάμψη»- όχι τόσο από άποψη ποιότητας, όσο από άποψη... ποσότητας: μετά από μια ανέλπιστα καλή πρώτη σεζόν (κατά την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας και, κυρίως, το 10ο Champions League με τη Ρεάλ), η σεζόν 2014-2015, παρά τα λευκά που φοράει η «Βασίλισσα», ήταν μαύρη, κατάμαυρη, καθώς οι «Μερένχες» δεν κέρδισαν κανέναν σημαντικό τίτλο. Κάπως έτσι- και με τον Κάρλος Αντσελότι ν' αποτελεί ήδη παρελθόν- ξεκίνησαν οι φήμες που ήθελαν τον Μπέιλ (τον μετρίως μέτριο, φέτος, Μπέιλ) να κουνά μαντήλι στη Μαδρίτη, δύο μόλις σεζόν μετά τη μεταγραφή- ρεκόρ των 100 εκ. Ευρώ το 2013. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ουαλίας, όμως, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Γκάρεθ δεν πρόκειται να πάει πουθενά: «Νομίζω πως θα μείνει εκεί. Ο πρόεδρος της ομάδας τον έχει σε μεγάλη υπόληψη. Εκτός και αν ο ίδιος ο Μπέιλ θελήσει να φύγει, που δεν πιστεύω πως θέλει, τότε δεν πρόκειται να το κουνήσει από τη Μαδρίτη», δήλωσε ο Κόλεμαν, καθησυχάζοντας (;) τους φιλάθλους της Ρεάλ. 

Η αλήθεια είναι πως παρά την κακή χρονιά, για τα εξωπραγματικά του δεδομένα, και τα σενάρια που τον ήθελαν να γίνεται ανταλλαγή για χάρη του Ντε Χέα, ο Μπέιλ κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει πράγματι στη Ρεάλ. 

Όταν έχεις επενδύσει πάνω του 100 εκ. ευρώ προ διετίας, το να τον αφήσεις να φύγει ή να τον διώξεις ή να τον ανταλλάξεις ή οτιδήποτε άλλο συνιστά ποδοσφαιρική αυτοκτονία. Από αυτές που συμβαίνουν μόνο στα σήριαλ.