Ρεάλ Μαδρίτης, η επόμενη μέρα...

Με την ολοκλήρωση μιας αποτυχημένης σεζόν, οι Μαδριλένοι καλούνται να ανασυνταχθούν άμεσα και να βρουν λύσεις σε πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Ο Κάρλο Αντσελότι έφυγε, αρκετοί παίκτες είναι υπό αμφισβήτηση είτε από τη διοίκηση είτε από τους οπαδούς, η ανασύνταξη δυνάμεων επιβάλλεται να γίνει άμεσα ώστε όλα να είναι... τακτοποιημένα με την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος, ο οποίος καλείται να... κλείσει τα πολλά ανοιχτά μέτωπα. 

1. Προπονητής 
Φαίνεται πως η θέση έχει κλείσει για τον Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός ήταν από την αρχή φαβορί για να αντικαταστήσει τον Αντσελότι και η αμήχανη απάντηση του Πέρεθ ότι θα ήταν καλό να μιλάει ισπανικά ο νέος προπονητής, υπέδειξε τον Μπενίτεθ ως διάδοχο του Ιταλού. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

2. Κασίγιας
Ο Ισπανός τερματοφύλακας πέρασε ίσως την πιο δύσκολη σεζόν του στη Ρεάλ. Πολλές αποδοκιμασίες σε βάρους του από τους οπαδούς, κριτική από τους δημοσιογράφους, σκέψεις για αποχώρηση αν και έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στους Μαδριλένους. Ο Πέρεθ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πρόθεση της διοίκησης να απομακρύνει τον ποδοσφαιριστή και ο ίδιος ο Κασίγιας τονίζει πως δεν σκέφτεται να φύγει. Τι θα γίνει, όμως, αν τελικά αποκτηθεί ο Νταβίδ Ντε Χέα; 

3. Ντε Χέα
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον πολιορκεί για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά αυτός αντιστέκεται αν και γνωρίζει πολύ καλά πως υπογράφοντας νέα συμφωνία με τους «κόκκινους διαβόλους» θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας στον κόσμο. Οι φήμες στην Ισπανία τον θέλουν «κλεισμένο» στη «βασίλισσα», αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο Ντε Χέα προβληματίζεται για τη μεταγραφή του στη Ρεάλ κυρίως λόγω της παρουσίας του Κασίγιας, με τον οποίο δεν θέλει να κοντραριστεί για τη θέση του βασικού. 

4. Κριστιάνο Ρονάλντο 
Δημοσιεύματα θέλουν τη Ρεάλ να είναι έτοιμη να ακούσει προσφορές άλλων ομάδων για τον Πορτογάλο. Η δημόσια υποστήριξη του Πορτογάλου προς τον Κάρλο Αντσελότι προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Πέρεθ, αλλά ποια ομάδα μπορεί όντως να δώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει; Τα ρεπορτάζ για προσφορά ύψους 125 εκατομμυρίων από πλευράς της Παρί Σεν Ζερμέν δεν επιβεβαιώνονται. 

5. Μπέιλ
Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της «βασίλισσας». Ο Ουαλός ήταν τραγικός φέτος, ο μάνατζέρ του έκανε δημόσια παράπονα για... περιθωριοποίηση του ποδοσφαιριστή από τους συμπαίκτες του, αλλά ο Μπέιλ ήταν και παραμένει το αγαπημένο παιδί του Πέρεθ. Μνηστήρες υπάρχουν, αλλά δύσκολα θα τον κουνήσει κάποιος από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». 

6. Ράμος
Ο Ισπανός αμυντικός θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ, ο Πέρεθ επιθυμεί να τον κρατήσει στην ομάδα, αλλά ο παίκτης δεν πρόκειται να περιμένει... αιώνια την κλήση για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, φέρεται έτοιμος να καλέσει ο ίδιος τον ισχυρό άνδρα των Μαδριλένων και να του παρουσιάσει προτάσεις που έχει από άλλες ομάδες (πιθανότατα την Παρί Σεν Ζερμέν και συλλόγους από την Αγγλία), οι οποίες είναι διατεθειμένες να δώσουν 40 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν. Αν, όμως, φύγει, τότε πως θα δικαιολογήσει ο Πέρεθ την αποχώρηση; 

7. Οι αποχωρήσεις 
Ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ για να αντικαταστήσει τον τσάμπι Αλόνσο, αναμένεται να είναι ο πρώτος που θα δει την πόρτα της εξόδου. Αρμπελόα, Κεντίρα, Κοεντράο και Λούκας Σίλβα θα είναι, λογικά, οι επόμενοι. Ο Τσιτσαρίτο Ερνάντεζ θα επιστρέψει στη Γιουνάιτεντ καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του, ο πιτσιρικάς Όντεγκααρντ δεν αποκλείεται να δοθεί δανεικός, ενώ παίκτες όπως ο Νάτσο και ο Χεσέ ενδεχομένως να αναζητήσουν άλλη ομάδα.