Τίτλοι τέλους για τον Ρίο Φέρντιναντ

Μετά από μία ολόχρυση καριέρα γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και σπουδαίες στιγμές, ο Ρίο Φέρντιναντ αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους και είπε «αντίο» στους αγωνιστικούς χώρους σε ηλικία 36 ετών! 

Ίσως να έπαιξε ρόλο η απώλεια της συζύγου του, ίσως και το γεγονός ότι δεν θύμιζε πια τον αμυντικό που το 2002 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στόπερ στον πλανήτη, αλλά η ουσία είναι ότι ο Ρίο Φέρντιναντ αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γουέστ Χαμ και το 2000 έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στο «νησί», δεδομένου ότι η Λιντς πλήρωσε περίπου 18 εκατομμύρια λίρες για να τον φέρει στο «Έλαντ Ρόουντ». Τα «παγώνια» τον κράτησαν δύο χρόνια, αλλά ήταν βέβαιο πως το μέλλον του Ρίο Φέρντιναντ ήταν σε μεγαλύτερη ομάδα και τον Ιούλιο του 2002 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον απέκτησε πληρώνοντας συνολικά περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες!

Με τους «κόκκινους διαβόλους» ο Φέρντιναντ έμελλε να κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Αγγλίας και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ!

Η καριέρα του στη Γιουνάιτεντ ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2014 και τότε αποφάσισε να πει «ναι» στην πρόταση της ΚΠΡ. Ένας χρόνος στους Λονδρέζους ήταν αρκετός για τον Φέρντιναντ που πριν λίγα λεπτά ανακοίνωσε το αντίο του. Σίγουρα του άξιζε ένα πιο λαμπρό «αντίο», αλλά η καριέρα του μιλάει από μόνη της...

ΠΗΓΗ: sdna.gr