Χορεύοντας με τους Λύκους!

Με μαέστρο τον Κέβιν Ντε Μπρόινε η Βόλφσμπουργκ χάλασε το «αντίο» του Κλοπ, κέρδισε με 3-1 την Ντόρτμουντ και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της!

Η τελευταία φορά που η Βόλφσμπουργκ είχε βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου ήταν το 1995, όταν ως ομάδα της δεύτερης κατηγορίας είχε ηττηθεί με 3-0 από την Γκλάντμπαχ. Μετά από 20 χρόνια πολλά έχουν αλλάξει και οι Λύκοι με μεγάλη ανατροπή κέρδισαν με 3-1 την Ντόρτμουντ, χάλασαν το «αντίο» του Γίργκεν Κλοπ και κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία τους!

«Δε θέλω να είμαι ο ήρωας αυτού του ματς. Αν πρέπει να είναι κάποιος, τότε ας είναι κάποιος από τους παίκτες μου», είπε ο Κλοπ πριν τον μεγάλο τελικό. Αν και όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του, δεν ήταν πρώτη φορά που αυτοκτόνησε φέτος. Μόλις στο 5’, με την πρώτη τους ευκαιρία, οι Βεστφαλοί έφτασαν στο γκολ. Αδράνεια στην αριστερή πλευρά της Βόλφσμπουργκ, σέντρα του Καγκάβα, υπέροχο τελείωμα του – καλυπτόμενου από τον Ροντρίγκες – Ομπαμεγιάνγκ και 1-0!

Οι παίκτες του Κλοπ είχαν κερδίσει τη μάχη στη μεσαία γραμμή και πέρα από την ευκαιρία του Πέρισιτς στο 7’, οι Λύκοι δεν έκαναν και πολλά πράγματα. Στο 18’ ήρθε μία από τις φάσεις που στο τέλος έκριναν και το αποτέλεσμα. Ο Καγκάβα έδωσε… μισό γκολ στον Ρόις, που από κοντά έστειλε την μπάλα στην εξέδρα! Ο ηγέτης της Ντόρτμουντ επηρεάστηκε από τη χαμένη ευκαιρία και μαζί του επηρεάστηκε ολόκληρη η ομάδα, που ήταν σαν μην υπήρχε μέχρι το ημίχρονο.

Στο 22’ στη δεύτερή τους ευκαιρία οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση. Μακρινό φάουλ, κεραυνός του Νάλντο, ασταθής απόκρουση του Λάνγκερακ και ο Λουίζ Γκουστάβο πήρε το ριμπάουντ για το 1-1! Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει, όταν στο 33’ ο Καλιγκιούρι έστρωσε στον Ντε Μπρόινε και εκείνος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 1-2! Η αποτελεσματικότητα των παικτών του Χέκινγκ ήταν εκπληκτική και στο 38’ μετά από σέντρα του Πέρισιτς ο Ντοστ με κεφαλιά έκανε και το 1-3! Χούμελς (42’) και Ομπαμεγιάνγκ (44’) απείλησαν για την Ντόρτμουντ, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Η τελευταία ομιλία του Κλοπ δεν έφερε θαύματα, καθώς η εικόνα της Μπορούσια στην άμυνα ήταν απογοητευτική και στην επανάληψη. Στο 48’ οι Λύκοι έφτασαν πολύ κοντά στο 4-1, όταν μετά από απίστευτο λάθος του Ντουρμ, ο Λάνγκερακ έκανε μεγάλη απόκρουση στο τετ α τετ με τον Καλιγκιούρι! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και οι Βεστφαλοί το πάλεψαν μέχρι το τέλος. Όταν στο 50’, όμως, ο Καγκάβα έκανε την προβολή, για να δει την μπάλα να χτυπάει και στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπενάλιο, πριν περάσει βασανιστικά άουτ, ήταν δεδομένο ότι δεν ήταν η μέρα της Ντόρτμουντ.

Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Χέκινγκ έδιναν χώρο και έψαχναν την αντεπίθεση, ένα παιχνίδι που έπαιξαν καλύτερα από κάθε άλλον φέτος στην Γερμανία. Κάθε φορά που έφταναν μέχρι την περιοχή του Λάνγκερακ, ο πανικός ήταν δεδομένος, με τον Ντουρμ να σώζει στην γραμμή στο 65’ μετά το πλασέ του Καλιγκιούρι! Μετά το 70’ οι Βεστφαλοί πίεσαν, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μπενάλιο ήταν σταθερός, έβγαλε το πλασέ του Μχιταριάν στο 71’, το σουτ του Καγκάβα στο 80’ και το φάουλ του Ομπαμεγιάνγκ στο 87’, ενώ το σουτ του Μχιταριάν στο 90+2’ πέρασε λίγο άουτ, για να μείνει το 1-3 μέχρι το τέλος και την Μπορούσια να χάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Λάνγκερακ, Ντουρμ (68' Μπλατσικόφσκι), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Κελ (68' Πίστσεκ), Γκουντογκάν, Καγκάβα, Μχιταριάν, Ρόις (79' Ιμόμπιλε), Ομπαμεγιάνγκ

Βόλφσμπουργκ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Κλόζε, Νάλντο, Ροντρίγκες, Άρνολντ (81' Σίρλε), Λουίζ Γκουστάβο, Ντε Μπρόινε, Καλιγκιούρι (85' Τρες), Πέρισιτς (74' Γκιλαβογκί), Ντοστ

gazzetta.gr