Έρχεται η… Ευρωλίγκα της FIBA!

Την απόφαση της να προχωρήσει στη δημιουργία της δικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ανακοίνωσε η FIBA, που θέλει να πάρει τη θέση της Ευρωλίγκας.

Η FIBA Europe συνεδρίασε κι αποφάσισε πως: «… Eίναι έτοιμη να αρχίσει μια κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τεράστιες προοπτικές εξέλιξης» τονίζοντας πως θα έχει την οικονομική στήριξη που έχει εξασφαλίσει, αλλά και τη βοήθεια που θα έχει από δικούς της πόρους, αλλά και τη FIBA World. «Το πρότζεκτ θα παρουσιαστεί στις ομάδες με στόχο να υπάρχουν βελτιώσεις και θα εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόμα, η FIBA Europe ανακοίνωσε μια δεύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, στη θέση του Eurochallenge, αλλά προφανώς με στόχο να υποκαταστήσει το Eurocup, που θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη σεζόν (2015/2016).

Αυτή προβλέπει τη συμμετοχή 100 ομάδων από 40 χώρες, αρχικά προκριματικούς για να προκύψουν οι 64 ομάδες που θα παίξουν σε 16 γκρουπ των 4 ομάδων, ενώ οι δύο πρώτες ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση και το ίδιο θα γίνει στους οκτώ ομίλους των «32», ενώ θα ακολουθήσουν τα play offs των «16» και των «8» αντίστοιχα. Οι ομάδες θα παίζουν σε αυτή τη διοργάνωση με βάση τα αποτελέσματά τους στις εθνικές και ευρωπαϊκές λίγκες.