Η πρώτη μέρα του Τσεχ στην Άρσεναλ (vids)

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια στην Τσέλσι ο Πετρ Τσεχ ανήκει από την Δευτέρα (29/6) επίσημα στην Άρσεναλ με την μεταγραφή του να κοστίζει σχεδόν 15 εκατ. ευρω.

Μια μεταγραφή που σύμφωνα με τον Τσέχο τερματοφύλακα θα μπορούσε να είχε γίνει πριν από 13 χρόνια.

“Υπήρχε μία δυνατότητα πριν πάω στη Γαλλία για λογαριασμό της Ρεν να υπογράψω στην Άρσεναλ, όμως ήμουν μόλις 18 ή 19, και τότε η Τσεχία δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε αρχικά σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ, για να συμπληρώσει:

“Χρειαζόσουν άδεια εργασίας και οι προϋποθέσεις ήταν πως θα έπρεπε να είχες παίξει το 75% των αγώνων σου στην πρώτη ομάδα για την εθνική ομάδα, κάτι που τότε ήταν αδύνατο για μένα. Τελικά πήγα στη Γαλλία επειδή δεν μπορούσα να εξασφαλίσω άδεια εργασίας στην Αγγλία.

Εκείνη την εποχή ελάχιστες ήταν οι ομάδες που ενδιαφέρονταν για μένα και η Άρσεναλ ήταν μία από αυτές που είχαν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος επειδή μεγάλοι σύλλογοι και η Premier League έδειχνε ενδιαφέρον για μένα όμως δυστυχώς δεν ήταν η σωστή χρονική στιγμή για να έρθω στην Αγγλία.

Η σωστή χρονική στιγμή ήταν αργότερα με την Τσέλσι και προφανώς είμαι ευγνώμων για αυτό, όμως ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξεις. Εδώ είμαστε και ελπίζω να επαναλάβω εδώ αυτά που πέτυχα την προηγούμενη δεκαετία.

Εάν είχα πάρει άδεια εργασίας ίσως η ιστορία μου να ήταν εντελώς διαφορετική όμως εδώ είμαστε 10 χρόνια μετά και τώρα μπορούμε να γράψουμε ξανά την ιστορία”.

Η Άρσεναλ ανέβασε στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο youtube το backsage της πρώτης μέρας του Τσεχ στους «κανονιέρηδες».