«Λιοντάρι» ο… εκλεκτός του Κριστιάνο!

Από την τραγωδία του τσουνάμι της Ινδονησίας στη Λισσαβόνα για χάρη της Σπόρτινγκ, ο νεαρός επιθετικός απέδειξε πως όλα τα όνειρα πραγματοποιούνται αν πιστεύεις σε αυτά.

Γυρίζουμε το ημερολόγιο 11 χρόνια πίσω στις 26 Δεκεμβρίου 2004. Σεισμός 9,1 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ινδονησία και λίγες ώρες αργότερα ένα τρομακτικό τσουνάμι έρχεται να ολοκληρώσει μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία.

Ο τελικός απολογισμός αναφέρει: τουλάχιστον 230.000 νεκροί και πολύ περισσότεροι αγνοούμενοι. Τραυματίες, άνθρωποι που γλίτωσαν οριακά τον θάνατο, ανεπανόρθωτες καταστροφές, τραγωδία. Ανάμεσα στα θύματα η μητέρα και τα δυο αδέρφια του 6χρονου Μαρτούνις ο οποίος επιβίωσε 21 μέρες πίνοντας νερό από μια μικρή λιμνούλα που είχε δημιουργήσει το τσουνάμι στο χώμα.

Η φωτογραφία του Μαρτούνις κάνει τον γύρο του κόσμου. Σε αυτή απεικονίζεται εμφανώς τρομαγμένος να φοράει μια φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας με το όνομα του Ρουί Κόστα. Αμέσως «κερδίζει» τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος δηλώνει εκείνες τις ημέρες: «Πιστεύω πως πολλοί ενήλικες δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτά που πέρασε. Πρέπει να του δείξουμε σεβασμό. Αυτό που έκανε ήθελε δύναμη και ωριμότητα. Είναι ξεχωριστό παιδί».

Έντεκα χρόνια αργότερα στις 2 Ιουλίου 2015 η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ανακοινώνει την απόκτηση του 17χρονου Ινδονήσιου ο οποίος βαδίζοντας στα χνάρια του Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίζεται ως επιθετικός και ξεκινάει την καριέρα του στα «λιοντάρια» της Πορτογαλίας, εκεί όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Ρονάλντο.