Μπαρτζώκας και επίσημα στην Κουμπαν

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος επιστρέφει στους πάγκους.

Mετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Οκτώβριο, ο Έλληνας προπονητής θα προπονήσει ξανά ομάδα της Euroleague, αφού συμφώνησε με τη ρωσική Κουμπάν για συμβόλαιο δύο ετών. 

Ο Μπαρτζώκας θα αντικαταστήσει τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και η συμφωνία είχε γίνει γνωστή τις τελευταίες μέρες, αλλά ανακοινώθηκε από τους Ρώσους το πρωί της Κυριακής (5/7).

Η Λοκομοτίβ θα γίνει η πρώτη ομάδα που προπονεί ο 50χρονος κόουτς εκτός Ελλάδας, ενώ εντός συνόρων είχαν προηγηθεί η Ολυμπια Λάρισα, το Μαρούσι, ο Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστρέφει στην Euroleague, την οποία κατέκτησε το 2013, την ίδια χρονιά που ανακηρύχθηκε και κορυφαίος προπονητής της χρονιάς.  

Ο Έλληνας προπονητής δήλωσε: «Είμαι άνθρωπος που πιστεύει στις πράξεις κι όχι στα λόγια. Χαίρομαι που εντάσσομαι σε μια τέτοια ομάδα και θέλω να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της στην Ευρωλίγκα και τη VTB League. Η επιστροφή της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης είναι σημαντική και θα πρέπει να καθιερωθεί εκεί. Είναι η τελευταία μέρα που ακούτε από μένα το ‘εγώ’, από εδώ και στο εξής θα υπάρχει μόνο το ‘εμείς’.

Από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεών μας κατάλαβα ότι υπήρχε κατανόηση και κοινή σκέψη. Ο σύλλογος έχει φιλοδοξίες και είναι οργανωμένος. Ξέρω πόσο σημαντική είναι για την ομάδα η εξέλιξη των νεαρών της παικτών και αυτό ισχύει και για τους αστέρες της. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους παίκτες της ομάδας».