Υπέρ-πρωταθλήτρια η Παρί

Οι Παριζιάνοι καθάρισαν εύκολα (2-0) τη Λυών και κατέκτησαν για πέμπτη φορά (3η διαδοχική) το Σούπερ Καπ Γαλλίας.

Η διαφορά κλάσης της Παρί σε σχέση με κάθε άλλη ομάδα της Γαλλίας είναι δεδομένη. Ωστόσο, σε αυτή την κόντρα για το Σούπερ Καπ, αντίπαλος ήταν η πολυνίκης του θεσμού, Λυών (8 κατακτήσεις). Ακόμα και έτσι όμως, σε αυτή την μάχη για την κορυφαία ομάδα της χώρας, η οποία διεξήχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά, οι Παριζιάνοι έκαναν τα δύσκολα... πολύ εύκολα και πανάξια με το 2-0 κατέκτησαν το τρόπαιο για πέμπτη φορά και τρίτη διαδοχική.

Οι πρωταθλητές ήταν εξαιρετικοί και κυριάρχησαν απόλυτα σε όλο το ματς. Προηγήθηκαν κιόλας νωρίς, όταν ο Νταβίντ Λουίζ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οριέ έβαλε με κεφαλιά (11') το πρώτο του με την Παρί. Πέντε λεπτά αργότερα η σεμνή τελετή έλαβε ουσιαστικά τέλος. Ο Οριέ από δεξιά πέρασε στον Ιμπραΐμοβιτς, αλλά τον σταμάτησε ο Αντονι Λόπες, με τον Καβάνι στο ριμπάουντ να πυροβολεί με κοντινή βολίδα για το 2-0 (έχει βάλει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία της Παρί κόντρα στη Λυών).

Ο Ζλάταν πάλι που έψαχνε να βρει δίχτυα, έκανε ένα μαγικό αεροπλανικό τακουνάκι (44'), αλλά τον σταμάτησε ο Αντονι Λόπες, ενώ στο 61' ο Σουηδός σούπερ σταρ αστόχησε σε τετ α τετ, όπως και στο 93'. Ενδιάμεσα, στο 64' ο Γκοναλόν αποβλήθηκε επειδή χτύπησε με τις τάπες τον Ζλάταν και έτσι η Λυών έβγαλε πραγματικά όλο το παιχνίδι δίχως να δημιουργήσει μία επικίνδυνη φάση και μάλιστα έχοντας τη μπάλα σε κάποια φάση μόνο κατά 23%.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Οριέ, Μάξουελ, Βεράτι (70' Σταμπουλί), Ραμπιό, Ματουιντί, Μόουρα (82' Μπαεμπέκ), Καβάνι (63' Ογκαστάν), Ιμπραΐμοβιτς

Λυών (Ουμπέρ Φουρνιέ): Αντονι Λόπες, Ουμιτί, Κονέ, Ζαλέ, Μπεντιμό, Γκοναλόν, Τολισό, Φερί (78' Μαλμπράν), Μπενζιά (67' Γκιζάλ), Μποβέ, Λακαζέτ.