«Αλαλούμ, αλαλούμ, άλλη γλώσσα μιλάμε...»

Σκληρή επίθεση της γερμανικής εφημερίδας «Βild» στον Πεπ Γουαρδιόλα, τον οποίο κατηγορεί επειδή δεν έχει μάθει γερμανικά και προκαλεί... χάος στην Μπάγερν. 

Με τον χειρότερο τρόπο φαίνεται πως άρχισε η σεζόν για τον Ισπανό προπονητή και δεν είναι μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι. Οι Βαυαροί έχασαν το Σούπερ Καπ από τη Βόλφσμπουργκ και οι εφημερίδες έσπευσαν να «κατασπαράξουν» τον Γουαρδιόλα. Οι επικρίσεις ήταν έντονες για τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα με την «Bild» να παραφράζει την γνωστή φράση «αυτά ακούγονται κινέζικα» και να κυκλοφορεί με τίτλο «Πεπ, αυτά που λες είναι ισπανικά». 

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την έντονη κριτική που άσκησε ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν, Ότμαρ Χίτζφελντ, στον 44χρονο Ισπανό για το γεγονός ότι δεν έχει μάθει γερμανικά και προτιμά στις προπονήσεις να απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές του στη μητρική γλώσσα του. «Άραγε οι παίκτες της Μπάγερν καταλαβαίνουν τον προπονητή τους;» αναρωτήθηκε ο Χίτζφελντ. 

Το ίδιο συμβαίνει και στους αγώνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Bild», ενώ σημειώνεται ότι στο παιχνίδι με τη Βόλφσμπουργκ για το Σούπερ Καπ ο Τόμας Μίλερ και ο Φίλιπ Λαμ χρειάστηκε να πλησιάσουν αρκετές φορές στον πάγκο στην προσπάθειά τους να συνεννοηθούν με τον προπονητής τους για το τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. 

Στο άρθρο της, επίσης, η «Bild» ασκεί έντονη κριτική στον Γουαρδιόλα και για τις αλλαγές που έκανε, τονίζοντας ότι επέλεξε στο 72ο λεπτό να βάλει τον Ραφίνια αντί του Λεβαντόφσκι βγάζοντας από το γήπεδο τον σπεσιαλίστα του στην εκτέλεση πέναλτι, όπως άλλωστε είχε κάνει νωρίτερα και με τον Μίλερ.