Καλύτερα εκτός!

Με αυτογκόλ του Κολοτσίνι η Αρσεναλ πέρασε από το Saint James' Park κόντρα στην Νιούκαστλ (0-1) που έπαιζε από το 16' με δέκα παίκτες.

Ισως θα ήταν καλύτερο για την ομάδα του Βενγκέρ να παίξει όλα τα ματς εκτός έδρας φέτος. Οι Gunners μετά το 1-2 στην Κρίσταλ Πάλας πέρασαν και από την Νιούκαστλ και έκαναν δύο τις νίκες μακριά από το Emirates. Οπως και στο προηγούμενο ματς εκτός, το... winner ήταν από αυτογκόλ, ενώ μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη και την εικόνα του αγώνα έπαιξε η αποβολή του Μίτροβιτς στο 16' για τους γηπεδούχους με απευθείας κόκκινη.

Χωρίς καθαρό φορ επέλεξε να ξεκινήσει ο Βενγκέρ, που θέλησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Τσάμπερλεϊν, Σάντσες και του Γουόλκοτ τον οποίο έβαλε αντί του Ζιρού. Από την αρχή η Αρσεναλ πήρε τον έλεγχο και επέβαλε τον ρυθμό της και έχασε την πρώτη μεγάλη φάση στο 9' όταν ύστερα από συνδυασμό Τσάμπερλεϊν και Μπεγιερίν ο Γουόλκοτ είχε χρόνο να εκτελέσει σε τετ-α-τετ με τον Κρουλ αλλά ο Ολλανδός τον νίκησε. Στο 12' ο Μάρινερ έπρεπε να έχει δείξει τη βούλα υπέρ των Gunners για μαρκάρισμα του Τοβάν από πίσω στον Μπεγιερίν, όμως άφησε το ματς να εξελιχθεί και τράβηξε ξανά τα... φώτα πάνω του τέσσερα λεπτά αργότερα όταν έδειξε απευθείας κόκκινη στον Μίτροβιτς για μαρκάρισμα με τις τάπες στον Κοκλέν, σε μία απόφαση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Στο επόμενο τέταρτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν πολύ σκληρά και η ομάδα του Βενγκέρ βρήκε την επόμενη φάση στο 32'. Ο Κρουλ απέκρουσε το πολύ καλό μακρινό σουτ του Σάντσες που πήγανε στην γωνία του, ο Γουόλκοτ βρέθηκε σχεδόν σε κενό τέρμα αφού ο Ολλανδός keeper δεν είχε προλάβει να σηκωθεί, όμως βρήκε τη μπάλα με το καλάμι και την πέταξε άουτ! Στα επόμενα λεπτά η Νιούκαστλ άντεξε παρά το 74% της κατοχής των φιλοξενούμενων, πάτησε σε κάποιες περιπτώσεις το αντίπαλο μισό και κράτησε το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος είχε καλό ξεκίνημα για την Αρσεναλ. Στο 52' το σουτ του Ράμσεϊ απέκρουσε ο εξαιρετικός, Κρουλ, αποδέκτης έγινε ο Τσάμπερλεϊν ο οποίος έκανε νέο διαγώνιο σουτ και ενώ η μπάλα πήγαινε άουτ ο Κολοτσίνι τη βρήκε λίγο και την έστειλε στην εστία του (0-1). Οι Λονδρέζοι πήραν τα ηνία μετά το γκολ και προσπάθησαν να πετύχουν δεύτερο και να καθαρίσουν τη νίκη. Τελικά αυτό δεν ήρθε ποτέ, με τον Ολλανδό keeper των γηπεδούχων να έχει άριστες τοποθετήσεις και επέμβάσεις. Στο 58' έκανε τρομερή επέμβαση στο δυνατό σουτ του Σάντσες από κοντά και στη συνέχεια δεν είχε πρόβλημα με τις προσπάθειες των Καθόρλα (67'), Ζιρού (77') και Μονρεάλ (90').

Η Αρσεναλ κράτησε άνετα το υπέρ της σκορ, με την Νιούκαστλ να έχει μόνο ένα καλό πεντάλεπτο μετά το 80' όταν ο ΜακΚλάρεν φόρτωσε επιθετικούς και προσπάθησε να κλέψει τον βαθμό. Οι Magpies έφτασαν τα 40 γκολ παθητικό μέσα στο 2015, που είναι το μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα στην Premier League.

Νιούκαστλ (Στιβ ΜακΚλάρεν): Κρουλ, Γιάνμαατ, Μπεμπά, Κολοτσίνι, Αϊνταρά, Ανίτα (72' Αγιόθε Πέρεθ), Κόλμπακ, Σισοκό (78' Παπίς Σισέ), Βαϊνάλντουμ, Τοβάν (87' Σίεμ Ντε Γιονγκ), Μίτροβιτς.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μονρεάλ, Κονσιελνί, Γκάμπριελ, Μπεγιερίν, Κοκλέν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (81' Αρτέτα), Ράμσεϊ, Σάντσες, Γουόλκοτ (70' Ζιρού).

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερok