Καλπάζει η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, νικώντας με 2-0 την Γουότφορντ και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.  

Η Τσέλσι- το δεδομένο φαβορί. Έπειτα η Άρσεναλ, που πέρυσι έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό στο πρωτάθλημα. Ίσως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο της δεν ξανάγινε ακριβώς Φοίνικας, αλλά άρχισε να μορφοποιείται από τις στάχτες της. Όμως, στις καλοκαιρινές προβλέψεις για την ομάδα που θα καθίσει στο θρόνο του πρωταθλητή στο τέλος της σεζόν, ουδείς- ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων ένας- έβλεπε τους «Πολίτες» ως φαβορί για τον τίτλο.

Όμως, τέσσερις αγωνιστικές μετά την έναρξη της φετινής Premier League, η ομάδα του Πελεγκρίνι συνεχίζει να μην έχει δεχτεί γκολ, ούτε να έχει γνωρίσει την ξινή... γλύκα της ήττας, και παραμένει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τελευταίο της θύμα σήμερα στο «Έτιχαντ» ήτανε η νεοφώτιστη Γουότφορντ, με την οποία η Μάντσεστερ Σίτι ξεμπέρδεψε εφαρμόζοντας την επαγγελματική τακτική του «ξεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε».  

Παρά το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο οι «Πολίτες» ήταν ελαφρώς νωθροί, στο δεύτερο μπήκανε αποφασισμένοι να βάλουν στο ποδοσφαιρικό τους σακούλι τους 3 βαθμούς της νίκης. Και, στο 47΄, ο Ραχίμ Στέρλινγκ με το πρώτο του προσωπικό γκολ στη νέα του ομάδα έβαλε τις βάσεις για τη νίκη: πάσα ο Σανιά, ωραίο τελείωμα από τον Άγγλο επιθετικό και 1-0.  

 9 λεπτά αργότερα, ο Φερναντίνιο, μετά από υπέροχη ασίστ του Σίλβα, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Γουότφορντ, έκανε το 2-0 και, κάπως έτσι, η Σίτι έφτασε αισίως τους 12 βαθμούς και κοιτάζει αφ' υψηλού όλους τους ανταγωνιστές της.

Οι φήμες που θέλουν τον Πελεγκρίνι να μην μπορεί να σταματήσει να γελά μετά τη δική του νίκη και το νέο στραπάτσο της Τσέλσι, ελέγχονται ως απολύτως ακριβείς...