«Σφυριά» στο κεφάλι της Λίβερπουλ!

Μετά την άλωση του Emirates, ο Σλάβεν Μπίλιτς και η  Γουέστ Χαμ έκλεισαν το σπίτι και της Λίβερπουλ (0-3) κερδίζοντας στο «Άνφιλντ» μετά από 52 χρόνια! 

Την τελευταία φορά που το είχε πετύχει στο μακρινό 1963, οι Beattle ήταν στα ντουζένια τους και στο νούμερο 1 των charts έχοντας βγάλει το δεύτερο άλμπουμ τους (With the Beattles) και η Αγγλία δεν είχε στεφθεί καν παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η Λίβερπουλ ήταν ακόμα στα σπάργανα και η Γουέστ Χαμ η ισχυρή της υπόθεσης. Από τότε είχαν να κάνουν διπλό τα «σφυριά» μέσα στο «Άνφιλντ»! Το πέτυχαν εν έτει 2015, μετά από 52 χρόνια ξηρασίας, προσθέτοντας ακόμα μία μαύρη σελίδα στην θητεία του Μπρένταν Ρότζερς στο «λιμάνι». Ο Σλάβεν Μπίλιτς μετά το διπλό της πρεμιέρας στο Emirates, άλωσε ένα ακόμα άντρο ισχυρού στην Premier League και συνεχίζει να μαζεύει σκαλπ μεγάλων με το επιβλητικό 0-3! 

Πολύ κράτησε το αήττητο των «κόκκινων». Πολύ κράτησε το μηδέν παθητικό πίσω. Οι κόκκινοι παρότι δεν είχαν αλλαγές στην ενδεκάδα που έπαιξε στα ίσα την Άρσεναλ, πήραν ένα δυνατό μάθημα εκεί που δεν το περίμεναν. Το ματς στράβωσε από πολύ νωρίς. Δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε 200 δευτερόλεπτα στο ματς, όταν ο Αργεντινός Μανουέλ Λανσίνι με το πρώτο του γκολ στο νησί (3’, 0-1) πάγωσε το «Άνφιλντ» στο πρώτο γκολ της Γουέστ Χαμ σε αυτό το γήπεδο από το 2006! Σαν να μην έφτανε αυτό ο Λανσίνι έκλεψε την μπάλα από τον Λόβρεν (29’) που έκανε παιδικό λάθος και ο Νομπλ με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-2. 

Μία μεγάλη ευκαιρία του Φιρμίνο ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η Λίβερπουλ, για την οποία τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο σκούρα, όταν ο Κοουτίνιο είδε δεύτερη κάρτα στο 62' (χάνει το ματς του Ολντ Τράφορντ με την Μάντσεστερ Γιουναίτεντ) αφήνοντας τους κόκκινους παραδομένους στην μοίρα τους. Το 0-2 έμεινε μέχρι τέλους παρά την αποβολή του Νομπλ (78’) και η Λίβερπουλ έφαγε το πρώτο ηχηρό χαστούκι της σεζόν, που έγινε ακόμα ηχηρότερο όταν ο Σακχό έκανε στις καθυστερήσεις το ασύλληπτο 0-3!