Στον πάτο... (vid)

Με Πιάνιτς-Τζέκο η Ρόμα νίκησε με 2-1 την Γιουβέντους, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκινάει με δύο ήττες! Κόκκινη ο Εβρά, απίθανη απόκρουση Σέζνι στο 92'!

Πριν μία εβδομάδα η Γιουβέντους για πρώτη φορά ηττήθηκε σε εντός έδρας πρεμιέρα. Τώρα, στη Ρώμη, είπε να συνεχίσει να γράφει ιστορία και το έκανε καθώς για πρώτη φορά ξεκινάει με δύο ήττες... Ευθύνη για αυτό έχει ο Πιάνιτς, ο οποίος άφησε άγαλμα τον Μπουφόν στο 61' με φάουλ (1-0), για να ακολουθήσει η κόκκινη του Εβρά με δύο κίτρινες σε τρία λεπτά (75'-78') και το παρθενικό γκολ του Τζέκο στο 79' (2-0). Μείωσε με το πρώτο του γκολ (στο πρωτάθλημα) ως Μπιανκονέρο ο Ντιμπάλα (2-1 στο 87'), έσωσε τη νίκη στο 92' με εκπληκτική απόκρουση ο Σέζνι!

«Θα μπούμε στο γήπεδο σαν να χάνουμε με 1-0», είπε ο Ρούντι Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου και η ομάδα του όντως το έκανε. Η Ρόμα έδειξε από την αρχή ότι ήταν αποφασισμένη για τη νίκη και απείλησε για πρώτη φορά στο 8' με το σουτ του Φαλκέ, έχοντας την Γιουβέντους στο μισό γήπεδο στο πρώτο 10λεπτο. Οι Μπιανκονέρι, που έπαιξαν πάλι με 3-5-2 και τον Παντοΐν για οργανωτή, ισορρόπησαν την κατάσταση μετά το πρώτο 15λεπτο αλλά για λίγο καθώς οι Τζαλορόσι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια και στο 24' άγγιξαν το γκολ. Η μπάλα, όμως, από το δυνατό σουτ του Πιάνιτς κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου, το οποίο μπορεί να περιγραφεί πολύ εύκολα: Η Γιουβέντους δεν έκανε απολύτως τίποτα δημιουργικά (τα λέει όλα το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά το 2004-05 είχε μόνο ένα σουτ σε αυτό το διάστημα), η Ρόμα είχε την μπάλα αλλά μάλλον δεν ήξερε τι να την κάνει...

Η κατάσταση δεν άλλαξε στην επανάληψη αφού οι Τορινέζοι είχαν εμφανές πρόβλημα στο κέντρο και δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα. Ετσι, αυτή ήταν κυρίως στα πόδια των Ρωμαίων, οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να κάνουν φάσεις. Χρειάστηκε το... κακό σουτ του Φλορέντσι στο 60' για να πάει η μπάλα στον Τζέκο και να απειλήσει αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε. Ενα λεπτό μετά, πάντως, απλά παρακολούθησε κι αυτός την πορεία της μπάλας από το φάουλ του Πιάνιτς, ο οποίος έκανε το 1-0! Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έβγαλε αμέσως τον Μάντζουκιτς και έβαλε τον Μοράτα αλλά το πρόβλημα της ομάδας του δεν ήταν η επίθεση. Ηταν το γεγονός ότι η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σωστά εκεί... Παρ' όλα αυτά, το σκορ θα μπορούσε να γίνει 1-1 στο 71' από την κεφαλιά του Πογκμπά που έφυγε λίγο άουτ.

Ο Αλέγκρι συνέχισε με τον Περέιρα αντί του Λιχτστάινερ και τον Κουαδράδο αντί του Παντοΐν αλλά η Ρόμα διατηρούσε τον έλεγχο και στο δίλεπτο 78'-79' κλείδωσε το τρίποντο. Αρχικά απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Εβρά και αμέσως μετά απέκτησε και... μη αναστρέψιμο πλεονέκτημα με την κεφαλιά του Τζέκο που έκανε το 2-0! Αυτό, προφανώς, είχε ως συνέπεια -όχι άδικα- να πιστέψουν οι Τζαλορόσι ότι το ματς κρίθηκε και στο τέλος φοβήθηκαν ότι θα πάθουν μεγάλο κάζο...

Η αντεπίθεση της Γιούβε στο 87' ολοκληρώθηκε με την ασίστ του Περέιρα για το γκολ του Ντιμπάλα (2-1), οι Ρωμαίοι αγχώθηκαν και το έδειξαν και στο 92' χρειάστηκε η απίστευτη απόκρουση του Σέζνι στην κεφαλιά του Μπονούτσι για να μείνουν οι τρεις βαθμοί στην Ρόμα, η οποία -αν και είναι νωρίς- μπορεί να πανηγυρίζει για το +4 από την πρωταθλήτρια. Η οποία, με την σειρά της, θα πρέπει να εμφανιστεί εντελώς διαφορετική με την επανέναρξη του πρωταθλήματος σε 15 μέρες...

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ντε Ρόσι, Ντιν, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Σαλάχ (77' Ιτούρμπε), Τζέκο (94' Ιμπάρμπο), Φαλκέ (89' Λιάγιτς).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (72' Περέιρα), Στουράρο, Παντοΐν (75' Κουαδράδο), Πογκμπά, Εβρά, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (62' Μοράτα).