Ντε Χέα- Κέιλορ Νάβας: Τα θύματα του... πολέμου

Ο Νταβίδ Ντε Χέα και ο Κέιλορ Νάβας ξέμειναν στις ομάδες τους. Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι πια αυτές απέδειξαν ότι δεν τους θέλουν... 

Ένα ρεζιλίκι, όπως το αποκάλεσαν σχεδόν όλες οι ισπανικές εφημερίδες, άνευ προηγουμένου. Δύο τερματοφύλακες που βρέθηκαν, ίσως τελικά άθελά τους, να πρωταγωνιστούν στο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, το οποίο άρχισε σαν δράμα και κατέληξε να γίνει κωμωδία. Μετά από τρεις μήνες συζητήσεων, η Ρεάλ τα βρήκε την ύστατη στιγμή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Ντε Χέα, οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν και για την μετακίνηση του Κέιλορ Νάβας στο «Ολντ Τράφορντ], αλλά ένα αλαλούμ της τελευταίας στιγμής είχε ως αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να μην προλάβουν να δηλώσουν έγκαιρα τον ποδοσφαιριστή στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας. Οι μεταγραφές δεν έγιναν (παρά το γεγονός ότι παράγοντες της Ρεάλ ανέφεραν ότι έχουν στα χέρια τους έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όλα έγιναν στην ώρα τους και θα το αποδείξουν στη FIFA) και έτσι Νταβίδ Ντε Χέα και Κέιλορ Νάβας μένουν σε Ρεάλ και Μάντσεστερ αντίστοιχα. Τέλος κακό, όλα κακά... 

Ο Ντε Χέα συνεχίζει στο «Ολντ Τράφορντ», σε μια ομάδα όπου ο προπονητής τον έχει στο περιθώριο τον τελευταίο μήνα. Ο Λουίς φαν Χάαλ δεν υπολόγιζε τον Ισπανό τερματοφύλακα και τον άφηνε εκτός αποστολής με το επιχείρημα ότι δεν ήθελε να περιπλέξει περισσότερο το ήδη υπάρχουν μπλέξιμο με το θέμα της μεταγραφής. Ο Ντε Χέα ονειρευόταν τους τελευταίους μήνες τη μετακίνησή του στη «βασίλισσα» με την οποία είχε συμφωνήσει σε όλα ήδη πριν από το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Τώρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της επιθυμίας του... Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Ακόμα και να μείνει στον... πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν, να παρακολουθήσει δηλαδή όλα τα παιχνίδια από τις εξέδρες. Το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους διαβόλους λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και τότε θα είναι ελεύθερος για να υπογράψει με τη Ρεάλ. 

Ο Κέιλορ  Νάβας, από την άλλη, δεν εξέφρασε ποτέ την επιθυμία να φύγει από τους Μαδριλένους. Κάθε άλλο... Μετά την αποχώρηση του Ίκερ Κασίγιας, ο Κοσταρικανός ήταν ο βασικός τερματοφύλακας και ένα χρόνο μετά την άφιξή του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα ήταν πια αυτός το νούμερο ένα της ομάδας. Εννοείται πως η απόκτηση του Ντε Χέα θα τον οδηγούσε εκτός Ρεάλ, αλλά ο Νάβας έμπλεξε στην υπόθεση χωρίς να το θέλει. Δέχθηκε να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουνάιτεντ για να διευκολύνει την έλευση του Ντε Χέα, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι του μαδριλένικου συλλόγου προτιμούσαν τον Ισπανό από τον Κοσταρικανό. Και τώρα θα πρέπει να συμβιβαστούν με το ότι έμεινε ο Νάβας. Ο Κοσταρικανός γνωρίζει πια πολύ καλά ότι είναι στην ομάδα εξαιτίας ενός... λάθους και όχι επειδή αγωνιστικά τον ήθελαν εκεί διοίκηση και προπονητής. 

Με την ολοκλήρωση του σίριαλ, λοιπόν, οι δύο τερματοφύλακες που ήταν ο ένας απέναντι στον άλλον, κατέληξαν να έχουν κάτι κοινό... Ήταν και οι δύο θύματα ενός παιχνιδιού δύο κορυφαίων συλλόγων.