Εύκολα Μάρεϊ και Βαβρίνκα

Ο Άντι Μάρεϊ έκανε επαγγελματική εμφάνιση απέναντι στον Νικ Κύργιο, επικρατώντας με 3-1 σετ και πήρε την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του US Open. Πρόκριση και για Βαβρίνκα.

Ο Σκωτσέζος τενίστας (Νο.3) χρειάστηκε 2 ώρες και 43 λεπτά για να φτάσει στη νίκη με 7-5, 6-3, 4-6, 6-1, παρά την προσπάθεια του Ελληνοαυστραλού (Νο.37), ο οποίος έκανε αρκετά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες από τις ευκαιρίες του για break (3/14). Πλέον, ο Μάρεϊ περνά στο δεύτερο γύρο του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό, ο οποίος επιβλήθηκε του Κονσταντίν Κράβτσουκ με 7-6(5), 6-4, 6-1.

Εκεί θα βρίσκεται και ο Σταν Βαβρίνκα (Νο.5), ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας με 7-5, 6-4, 7-6(6). Αντίπαλός του θα είναι ο Χιέον Τσανγκ, που επικράτησε με 6-3, 6-1, 6-2 του Τζέιμς Ντάκγουορθ, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη σε Grand Slam.

Τέλος, διάρκεια δίνει στην τελευταία του παρουσία σε US Open, ο Αυστραλός Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος προκρίθηκε επί του Αλεξάντρ Νεντοβιέσοφ, που εγκατέλειψε τη μάχη στο τρίτο σετ και στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Μπέρναρντ Τόμιτς, ο οποίος προκρίθηκε με 5-7, 7-6(4), 6-4, 6-3 σε βάρος του Νταμίρ Ντζουμούρ.