“Άλωσαν” το Άμστερνταμ (vids)

Η ομάδα των Λάγκερμπακ και Χάλγκριμσον «άλωσε» το Άμστερνταμ, νίκησε 1-0 την Ολλανδία και συνέχισε να ηγείται του 1ου ομίλου, με την Τσεχία να παραμένει στη 2η θέση χάρη σε ανατροπή επί του Καζακστάν (2-1)

Η Ισλανδία έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει με τίποτα μέχρι να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2016! Η ομάδα των Λάγκερμπακ και Χάλγκριμσον δεν φοβήθηκε ούτε στο Άμστερνταμ την Ολλανδία, τη νίκησε 1-0 και παρέμεινε στην κορυφή του 1ου ομίλου των προκριματικών!

Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον στο 51ο λεπτό του αγώνα πέτυχε το «χρυσό» γκολ των Ισλανδών, με την Ολλανδία να απογοητεύει ξανά και να κινδυνεύει πλέον σοβαρά να μην πάει απευθείας στα τελικά! Οι «οράνιε» έπαιζαν με δέκα από το 33’ λόγω αποβολής του Μάρτινς Ίντι και αποσυντονίστηκαν πλήρως, γνωρίζοντας ακόμη μια ήττα-σοκ.

Αυτή την ήττα-σοκ εκμεταλλεύθηκε η Τσεχία η οποία νίκησε 2-1 εντός έδρας το Καζακστάν, παρέμεινε σε απόσταση ενός βαθμούς από την Ισλανδία και ξέφυγε στους έξι από τους Ολλανδούς! Οι Τσέχοι βέβαια δεν είχαν εύκολο έργο αφού το Καζακστάν προηγήθηκε στο Πλζεν με τέρμα του Λογκβινένκο στο 21’!

Τελικά, η Τσεχία είχε «ήρωα» στην αναμέτρηση με τον Μίλαν Σκόντα να ισοφαρίζει στο 74’ και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη στο 86’, ανατρέποντας μόνος του το σκορ.

Θύμα εκπλήξεως έπεσε η Τουρκία που δεν πείθει, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στη Λετονία. Στο 77’ ο Ινάν έδωσε προβάδισμα στους Τούρκους, ωστόσο στο 91ο λεπτό ο Σαμπάλα λύτρωσε τους Λετονούς, στερώντας δυο πολύτιμους βαθμούς από την Τουρκία!