Σου βγάζω πράσινη κάρτα!

Αφήστε τα... τετριμμένα με τις κόκκινες και τις κίτρινες κάρτες. Στην Ιταλία ετοιμάζονται να εισάγουν τις επόμενες μέρες και την πράσινη κάρτα!

Ακούγεται απίστευτο, αλλά σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο πρόκειται για ειλημμένη απόφαση. Συγκεκριμένα η «La Stampa» είναι αυτό αποκαλύπτει το θέμα, υποστηρίζοντας πως στη Serie B έχει ήδη αποφασιστεί να εισαχθεί στο... ρεπερτόριο των διαιτητών και η πράσινη κάρτα. 

Όσο για τη χρησιμότητά της; Θα είναι για την ανταμοιβή των ποδοσφαιριστών που τηρούν το fair play και που γενικότερα έχουν καλή συμπεριφορά! Η συγκεκριμένη καινοτομία αναμένεται να εφαρμοστεί από την 3η ή 4η αγωνιστική κι εφόσον εφαρμοστεί με επιτυχία, δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. 

Ως προς την ακριβή εφαρμογή της, κάθε φορά που ο ένας παίκτης βγάζει τη μπάλα έξω όταν χτυπάει αντίπαλός του, σπεύδει να σηκώσει από το έδαφος κάποιον παίκτη της άλλης ομάδας ή παραδέχεται στον διαιτητή κάποια παράβασή του, βοηθώντας τον να πάρει τη σωστή απόφαση, θα σημειώνεται αυτομάτως και στην πράσινη κάρτα. Στο τέλος της σεζόν ο πιο... πράσινος ποδοσφαιριστής, θα λαμβάνει και το σχετικό βραβείο.