Ο Ρούνεϊ είχε ρίξει διπλή «πόρτα» στη Γιουνάιτεντ!

Στην ηλικία των 14 αλλά και των 16, ο Γουέιν Ρούνεϊ είχε απορρίψει την προοπτική να μεταπηδήσει στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκάλυψε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

συμπληρώσει πλέον 11 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ», από το 2004, όταν και επιτέλους συμφώνησε να αγωνιστεί για την ομάδα του Μάντσεστερ, όμως, όταν ήταν ακόμα πολύ πιτσιρικάς, αποφάσιζε μονάχα με το συναίσθημα. Και αυτό το συναίσθημα, του έλεγε μόνο... Έβερτον!

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μιλώντας στο ITV ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα της Αγγλίας με το Σαν Μαρίνο και της ευκαιρίας που έχει ο Ρούνεϊ να πιάσει ή και να ξεπεράσει τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην κορυφή των σκόρερ με το αγγλικό εθνόσημο (έχει 48 γκολ και χρειάζεται ένα για να βρεθεί πρώτος), αποκάλυψε πως έπεισε τον Ρούνεϊ να πει το «ναι» στη Γιουνάιτεντ... με την τρίτη!

«Είχε έρθει τότε ο Τζιμ Ράιαν (σ.σ. άλλοτε επικεφαλής ακαδημιών της Γιουνάιτεντ) και μου είχε πει ότι είχε δει ένα παιδί, τον Γουέιν Ρούνεϊ και ότι έπρεπε να προσπαθήσουμε να τον πάρουμε στο φινάλε της σεζόν, όταν υπάρχει μια μικρή διορία για μεταγραφή νεαρών παικτών για τις ακαδημίες. Αποτύχαμε γιατί τότε, ο Γουέιν ήθελε να μείνει στην αγαπημένη του Έβερτον. Ήταν και οπαδός της ομάδας, οπότε καταλαβαίνετε ότι ήταν σημαντικό για εκείνον που βρισκόταν στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Στα 16 του, προσπαθήσαμε ξανά, όμως και πάλι μας απέρριψε»!