No Messi, no party!

Η Μπαρτσελόνα είχε 4 δοκάρια, όμως η Σεβίλλη είχε όλη την ουσία και υποχρέωσε τους Καταλανούς στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα μακριά από την Βαρκελώνη (2-1).

Για να χάσει η Μπαρτσελόνα από οποιοδήποτε αντίπαλο πρέπει να της πάνε όλα, μα όλα στραβά. Να κάνει το τέλειο ματς ο αντίπαλος, εκείνη να έχει όλη την γκαντεμιά μαζεμένη πάνω της, να έχει απουσίες, κούραση. Όλα αυτά συνέβησαν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και οι Καταλανοί υποχρεώθηκαν στην δεύτερη συνεχόμενη τους εκτός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από την Σεβίλλη με 2-1.

Μπορεί η ομάδα του Λουίς Ενρίκε να παρουσιάστηκε δίχως Μέσι και Ινιέστα, μα κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν επέβαλε το παιχνίδι της στην Ανδαλουσία. Απλώς έπεσε σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του τερματοφύλακα της Σεβίλλης, Σέρχιο Ρίκο, ενώ συνέβησαν και ορισμένα… μεταφυσικά πράγματα, όπως αυτή η φάση, όπου η Μπαρτσελόνα είχε δύο δοκάρια στην ίδια φάση, με την μπάλα να κυλά σαδιστικά παράλληλα με την γραμμή του τέρματος.

Σε ένα ματς γεμάτο φάσεις (εκατέρωθεν), ρυθμό, ένταση, αυτός που έκανε την διαφορά ήταν ο Μάικλ Κρον-Ντέλι. Ο Δανός μεσοεπιθετικός έφυγε στην κόντρα και με κοντινό πλασέ (52’) στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ, ενώ έξι λεπτά αργότερα με υπέροχη μπαλιά, σημάδεψε το κάθετο τρέξιμο του Ιμπόρα, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0!

Την ώρα που η Μπαρτσελόνα επέμενε να σημαδεύει τα δοκάρια (είχε ακόμα δύο με Λουίς Σουάρες και Σάντρο), είχε την ατυχία να πέσει πάνω και σε ένα απίθανο Ρίκο, ο οποίος τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις είπε «όχι» σε φαλτσαριστά σουτ από Σάντρο και Νεϊμάρ, ο οποίος εντέλει τον νίκησε από τα 11 βήματα (74’, 2-1) σε αμφισβητούμενο πέναλτι για χέρι. 

Η Μπαρτσελόνα πίεσε με κάθε τρόπο στο τέλος, έκλεισε την Σεβίλλη στα καρέ της, όμως έπεσε σε ένα αμυντικό τείχος που απέκρουσε κάθε καταλανική προσπάθεια. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος, ο Ουνάι Έμερι κέρδισε για πρώτη φορά τους «μπλαουγκράνα» και ο Λουίς Ενρίκε θα πρέπει να κατάλαβε ότι χωρίς Μέσι, αλλά κυρίως με τέτοια ευάλωτη άμυνα δεν πας πουθενά…