Την ταρα-ΚΟΥΝ-ησε!

Η Νιούκαστλ έκανε το...λάθος να προηγηθεί στο σκορ κόντρα στη Σίτι, και οι «Πολίτες» με τον σεληνιασμένο Αγκουέρο (5 γκολ σε 20 λεπτά) μπροστάρη την διέλυσαν με 6-1.

Έχει γίνει, θα μπορούσε να πει κανείς, κάτι σαν μόδα: ο Κριστιάνο Ρονάλντο φιλοδώρησε με 5 τέρματα την Εσπανιόλ, έπειτα ακολούθησε ο Λεβαντόφσκι κόντρα στην Βόλφσμπουργκ και πλέον είχε φτάσει η ώρα για να συμβεί κάτι και στην Premier League που είχε μείνει... πίσω. 

Τα ποδοσφαιρικά κάστανα από τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει ο Σέρχιο Αγκουέρο στο σημερινό παιχνίδι της Σίτι απέναντι στη Νιούκαστλ: οι «Καρακάξες» έκαναν το λάθος να προηγηθούν στο 18ο λεπτό με τον Μίτροβιτς στο “Etihad” και έδειχναν- τουλάχιστον μέχρι λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου- πως μπορούν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να κλείσουν το σπίτι του Πελεγκρίνι. 

Όμως, στο 42΄ άρχισε το σόου του Αργεντινού επιθετικού: 1-1 και το προσωπικό κοντέρ έμελλε- οσονούπω- να τρελαθεί. 2-1 στο 49' και πάλι από τον Κουν, που εν συνεχεία έπαθε...Λεβαντόφσκι και σκόραρε και για το 3-1 στο 50΄, «παρενεβλήθη» ένα γκολ του Ντε Μπρόιν στο 53΄ (4-1) για να συνεχίσει από κει που σταμάτησε ο Αγκουέρο στο 60' (5-1) και το 62' (6-1), μέχρι να φτάσει στα 5 γκολ σε 20 λεπτά ακριβώς- το πιο γρήγορο «τάλιρο» στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.  

Ο Κουν έγινε μόλις ο 5ος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει 5 γκολ σ' ένα μας της Premier League, μετά τους Κόουλ, Σίρερ, Ντεφόε και τον...δικό μας Μπερμπάτοφ. Ταυτόχρονα, έφτασε τα 84 γκολ που έχουν πετύχει στο Νησί οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Κάρλος Τέβεζ, ενώ αν ο Πελεγκρίνι δεν αποδεικνυόταν μεγαλόψυχος και δεν τον αντικαθιστούσε στο 66΄, τότε ίσως τα ρεκόρ να έφταναν στην στρατόσφαιρα.