«Χ»αμένο όλο το Μέρσεϊσαϊντ

Σε ένα ντέρμπι με πολύ ένταση και μπόλικο… ξύλο, η Έβερτον και η Λίβερπουλ έμειναν για 4η συνεχόμενη χρονιά στο «Γκούντισον Παρκ» στην ισοπαλία (1-1), που δεν βοηθά καμία να επουλώσει τις πληγές της.

Καμιά φορά η στατιστική και η προϊστορία είναι το πλέον κατάλληλο όργανο για να «διαβάσεις» ένα παιχνίδι πριν καν αυτό ξεκινήσει. Τα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ την τελευταία τριετία δεν ξεφεύγουν ποτέ από την ισοπαλία, αφού συνήθως οι δύο μονομάχοι τρέμουν μην χάσουν και παίρνουν ελάχιστα ρίσκα. Συνάμα, είναι τα ματς που έχουν τις περισσότερες αποβολές στην Premier League. Μπορεί από το τσεπάκι του Μάρτιν Άτκινσον να μην βγήκε η κόκκινη κάρτα, όμως το ντέρμπι ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ είχε πολύ ξύλο, μα κανένα τελικό νικητή (1-1).

Η Λίβερπουλ ήταν μία προσωποποίηση της ψυχολογικής κατάστασης του Μπρένταν Ρότζερς. Φοβισμένη. Ο Βόρειο Ιρλανδός τεχνικός ήξερε πως σε περίπτωση ήττας, τότε θα έψαχνε για νέα δουλειά και η προσέγγιση που έκανε στο ματς ήταν… προσεκτική. Ο Σιμόν Μινιολέ σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο έσωσε τον… κόουτς και η Λίβερπουλ κόντρα στην ροή του ματς άνοιξε το σκορ, όταν ο Ινγκς με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής (41’) άνοιξε το σκορ.

Το ντέρμπι όμως είχε μόνο για τέσσερα λεπτά, ομάδα στο προβάδισμα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου Εμρέ Τσαν και Σκρτελ πρωταγωνίστησαν σε ένα κωμικό διώξιμο και ο πολύ φορμαρισμένος Λουκάκου ισοφάρισε με διαγώνιο σουτ (45’, 1-1).

Το δεύτερο ημίχρονο ουσιαστικά ήταν ως μη γενόμενο. Με εξαίρεση κάποιες ωραίες αψιμαχίες (Εμρέ Τσάν / Μπάρκλεϊ, Σακχό - Λουκάκου), οι φάσεις όσο και τα ρίσκα ήταν ελάχιστα. Οι δύο ομάδες βολεύτηκαν στο 1-1, με την Έβερτον να σκαρφαλώνει στην 6η θέση και την Λίβερπουλ να παραμένει για 6ο επίσημο ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά με κάκιστο ποδόσφαιρο που δεν διασφαλίζει την θέση του στον κόκκινο πάγκο.